Home > Nieuws & Agenda > Nieuwsarchief > De vernieuwde rol van social media in studievoorlichting geneeskunde
16-02-2017

De vernieuwde rol van social media in studievoorlichting geneeskunde

Op zaterdag 11 februari vond de VU Bachelordag plaats. Zo’n 1.200 bezoekers hebben de winterse omstandigheden getrotseerd om kennis te komen maken met onze opleiding geneeskunde.

Nieuw dit jaar was de rol van social media in de studievoorlichting. Studiekiezers konden de afgelopen dagen ook vragen over geneeskunde stellen via Whatsapp. Het doel hiervan was om studiekiezers op een laagdrempelige manier goed én snel te informeren.

Ter promotie van het Instagramkanaal van VUmc School of Medical Sciences was er een levensecht Instagramframe aanwezig. Bezoekers konden hiermee op de foto en maakten daarmee kans op een exclusief dagje meelopen met een van onze studenten. Ook Instagram Stories is voor het eerst ingezet in de studievoorlichting van geneeskunde. Voor studiekiezers die niet aanwezig konden zijn, was het op deze manier toch mogelijk om iets mee te krijgen van de Bachelordag bij VUmc. Later in het jaar wordt het ook mogelijk om via Instagram Stories een dagje virtueel mee te lopen met een geneeskundestudent. Een van onze studenten krijgt dan één dag toegang tot het kanaal om zijn of haar (studie)dag vast te leggen en zo studiekiezers – op afstand – een uniek kijkje achter de schermen te bieden in het leven van een geneeskundestudent bij VUmc.

Insta_frame_so
D.O.C.S en de Studentenraad met het Instagramframe tijdens de Bachelordag