Home > Nieuws & Agenda > Recent Nieuws

Op deze pagina vind je het laatste nieuws en informatie over komende evenementen:

De reis naar een veiliger bestaan

16-03-17

Op maandag 13 maart organiseerden studenteninitiatief D.O.C.S. en de afdeling metamedica van VUmc de tweede editie van het ReVUgees symposium: ReVUgees 2.0: Road to Care. De aanwezigen werden deze avond meegenomen op een reis. Een reis naar een veiligere plaats.

Diversiteit in de medische (vervolg)opleiding

07-03-17

Geneeskundestudenten van VUmc vormen een zeer diverse groep, maar het standaardbeeld van ‘de arts’ in het ziekenhuis is vaak nog ‘wit’ en ‘mannelijk’. En professioneel gedrag van een arts is vaak nog ‘neutraal, contextloos en gedepersonaliseerd’. Kan het ook anders?

Team-based learning

02-03-17

Bij VUmc leren geneeskundestudenten uit bachelorjaar 3 sinds dit collegejaar volgens het team-based learning principe. VUmc ontwikkelde haar eigen variant op deze vorm. Zoals de naam team-based leraning al zegt, werken studenten hierin samen in teams. Elke studiegroep bestaat twee teams van 6 studenten. De variant van team-based learning die in VUmc wordt toegepast gaat uit van een aantal fasen: zelfstandig voorbereiden, toetsing individueel, toetsing in team en toepassing. Vragen die uit deze studiegroepbijeenkomst voort komen kunnen daarna besproken worden met clinici in meet-the-expert bijeenkomsten.

66 Extra UB studieplekken op de 13e

16-02-17

Op maandag 20 februari opent de Universiteitsbibliotheek op de 13e etage (Hoofdgebouw, B-vleugel) een studiezaal met 66 extra studieplekken voor studenten.

Masterstudenten winnen Nijbakker Morra Prijs

02-02-17

Op woensdag 1 februari ontvingen twee VUmc-studenten de Nijbakker Morra Prijs. Een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende studenten die zich bezighouden met onderzoek naar kanker.

Doe mee aan de Nationale Studenten Enquête

27-01-17

Wat vind jij van jouw opleiding? Laat het weten in de NSE!

Studente Nicole Dekker ontvangt beurs van de Hartstichting

20-01-17

Nicole Dekker, van het zij-instroomprogramma geneeskunde (VUmc Zigma), heeft een talentenbeurs ontvangen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. De zogenoemde Dekkerbeurs (vernoemd naar een oud-medisch directeur van de Hartstichting) bedraagt maar liefst € 110.000,-.

Fijne feestdagen en een goed 2017 gewenst!

22-12-16

VUmc School of Medical Sciences en het Instituut voor Onderwijs en Opleiden wensen je hele fijne feestdagen en een goed én gezond 2017 toe.

Paulis en Head uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar

22-12-16

Roeisters, en VUmc’ers, Ilse Paulis en Maaike Head zijn gisteravond tijdens het NOC*NSF Sportgala tot Sportploeg van het jaar uitgeroepen.

Meld je aan voor VUmc Zigma

19-12-16

Wil jij na jouw (biomedisch georiënteerde) bacheloropleiding in vier jaar opgeleid worden tot arts en ben je geïnteresseerd in onderzoek doen?

De nieuwe I.O. is uit!

13-12-16

Geneeskundestudenten hebben meer en meer behoefte aan het bewandelen van een eigen weg.

Toekenning Mondriaan Fonds voor VUmc

05-12-16

VUmc heeft een bijdrage gekregen van het Mondriaan Fonds, waardoor ze zich ook de komende periode blijvend kan inzetten voor diversiteit bij medisch onderwijs.

Een nieuw soort arts: de dokter-bestuurder

05-12-16

Nyenrode en VUmc van start met eerste Minor Leiderschap voor medici in Nederland. Margreeth van der Meijde, directeur van het IOO en mede-initiatiefnemer van de minor vertelt over de samenwerking met Neyenrode en de totstandkoming van de opleiding: "Uiteindelijk gaat het om gewoon dóen.''

Twee prijswinnaars van VUmc voor Nijbakker Morra Prijs

05-12-16

Jaarlijks selecteert de Nijbakker Morra Stichting twee of drie studenten voor hun aanmoedigingsprijs. De prijs bestaat uit een geldbedrag voor het bijwonen van een wetenschappelijk congres in het buitenland. Het is een prijs voor veelbelovende studenten die wetenschappelijk onderzoek hebben gedaan op het terrein van het fundamentele of toegepaste kankeronderzoek en daarbij blijk hebben gegeven van een bijzondere aanleg en motivatie voor kankeronderzoek.