Home > Onderwijs > International minor VUmc Medical Sciences

International minor VUmc

VUmc School of Medical Sciences biedt de 'International minor VUmc Medical Sciences' aan. Deze minor richt zich op medisch wetenschappelijke verdieping en verbreding en versterkt daarmee jouw academische vorming. Het vormt een brug tussen onderzoek en kliniek. Je leert om wetenschappelijk te denken en te handelen binnen de academische geneeskunde. Je maakt kennis met de onderzoekszwaartepunten van VUmc. Binnen deze minor heb je de keuze uit een aantal aandachtsgebieden waardoor profilering mogelijk is. De minor wordt in het Engels aangeboden.

In het programma van de bacheloropleiding is de minor opgenomen van 24 EC. De minor volg je in het eerste semester van het derde studiejaar. De opleiding vindt het belangrijk dat je jezelf gedurende een periode kunt verdiepen in een onderwerp dat jou interesseert en waarmee je jezelf kunt profileren. Daarom ben je vrij in de keuze van het onderwerp van de minor. Je kunt de minor volgen binnen de opleiding middels de facultaire minor: ‘International minor VUmc’, bij een andere VU-faculteit of aan een andere universitaire instelling in binnen- of buitenland.

Voor wie?


De ‘International minor VUmc Medical Sciences’ is in eerste instantie bedoeld voor (3e jaars) bachelor geneeskundestudenten programma bachelor 2015 van VUmc School of Medical Sciences. Daarnaast zijn er plaatsen beschikbaar voor internationale studenten van internationale instellingen waarmee de opleiding een samenwerkingsverband heeft. Als er dan nog plekken over zijn, kunnen studenten van een aantal andere faculteiten van de VU (biomedische wetenschappen, gezondheid en leven met major klinische wetenschappen of major biomedische wetenschappen, medische natuurwetenschappen of beta track Amsterdam University College) de minor volgen.

Wat houdt de minor in?


De ‘International minor VUmc Medical Sciences’ bestaat uit een algemene cursus van vier weken en een minor module van drie samenhangende cursussen van elk vier weken. Voor studenten van andere faculteiten omvat de minor tevens een minorthesis van 4 weken, hiermee omvat de minor 30 EC.

Wat is het programma?


De ‘International minor VUmc Medical Sciences’ start met een algemene cursus ‘Translational sciences in medicine'. In deze cursus komen de onderliggende mechanismen van pathogenese van ziekten, de ontwikkeling van geneesmiddelen, hoe dit verloopt en de medisch-ethische procedures die daarbij plaatsvinden aan bod. Daarna volg je een multidisciplinaire minor module binnen een bepaald thema, opgebouwd uit drie cursussen.

De thema’s van 'International minor VUmc Medical Sciences' zijn:

 1. Internal Medicine
 2. Cardiovascular Research Challenges
 3. Immunology-Infection-Cancer Connected
 4. Clinical Neuroscience - Life of Brain
 5. Hot Topics in Psychiatry
 6. Global Health, Diversity & Conflict
 7. Global Health Indonesia
 8. Death and Dying 2016
 9. Peri-operative Patient Care and Anatomy
 10. Child Healthcare
 11. Personalized Medicine
 12. The Moving Body... in Health and Disease
 13. Research Minor: Science in Medicine


Inhoudelijke informatie over de thema's vind je in de studiegids.

Interesse?


Mail met bachelor.info@vumc.nl
 
 • Taal:Engels
   
 • Collegegeld:
   
 • Vorm:Voltijd
   
 • Interessegebied:Gezondheid en Beweging
   
© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl