Mobile Learning Initiative

MBL1Studiemateriaal nu altijd binnen handbereik
De opleiding geneeskunde van VUmc School of Medical Sciences zet trends in digitalisering en mobilisering van het onderwijs en maakt de toegang tot studiemateriaal zo makkelijk als het openen van een website of het downloaden van een song van iTunes. Dankzij het project ‘Mobile Learning Initiative' kun je het digitale studiemateriaal nu overal en eenvoudig ter beschikking hebben. Heb je een iPad of een tablet PC? Dan ben je al klaar voor Mobile Learning.

Gratis downloads
Dankzij het Mobile Learning Initiative VUmc kunnen alle bachelorstudenten van VUmc hun interactieve cursusklapper gratis downloaden uit iTunes-U via de app iTunes-U. Je kan de cursus makkelijk op naam vinden. De wat droge cursusklappers zijn aangevuld met foto's uit de practica en colleges, anatomische afbeeldingen en zelfs eigen 3D afbeeldingen, gemaakt uit CT en MRI-scans van het projectteam. Door gebruik van een iPad heb je de beste gebruikservaring van de cursusklappers, maar ben je ook altijd in de gelegenheid om in de cursusklappers eigen notities te maken, een eigen video op te nemen van misschien een fysiologiepracticum of kun je even snel contact leggen met je medestudenten. Leer niet alleen mobiel, maar leer ook sociaal!

Bachelorstudenten hebben de primeur
Alle cursussen van de Bachelor 1, 2 en 3 geneeskunde van VUmc worden sinds het studiejaar 2015/16 voor het eerst op deze manier worden aangeboden voor iPad gebruikers. Maak je alleen gebruik van een Macbook, dan staan de iBooks in Blackboard. Voor Windows en Android zijn dezelfde documenten als bijna identieke pdf ook in Blackboard beschikbaar.

Voor Masterstudenten - binnenkort veel materiaal
Na het geslaagde MLI bachelorproject bereidt het team nu ook studiemateriaal voor de masteropleiding geneeskunde voor.
Kijk op de website Mobile Learning Initiative voor meer informatie.