Nieuws & Agenda

Een overzicht van het actuele nieuws van de Faculteit

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.

Achter de schermen bij ons onderwijs

15-10-19

Blog | Wist je dat we in de faculteit meer dan 80 medewerkers hebben rondlopen die ervoor zorgen dat de opleidingen goed verlopen?

Kom je ook naar de Anatomische Les 2019?

07-10-19

Op donderdag 14 november 2019 geeft dr. Anthony Fauci de zesentwintigste Anatomische Les in het Concertgebouw te Amsterdam. Alle geneeskundestudenten zijn uitgenodigd.

Student-assistenten gezocht voor STUDIOO en E-ducation!

25-09-19

Ben jij op zoek naar een flexibele bijbaan? De faculteit geneeskunde biedt de mogelijkheid om zo’n 8-18 uur per week te werken aan projecten die voortgekomen zijn uit de studievoorschotmiddelen. De komende tijd zullen twee projecten van start gaan: STUDIOO en E-ducation. Je kan voor deze projecten solliciteren als student-assistent.

Even kennismaken

29-08-19

Blog | Graag wil ik me even voorstellen voor wie mij nog niet kent. Ik ben Christa Boer, en directeur van de faculteit geneeskunde van de VU.

Amsterdam UMC rookvrij

27-08-19

Als gezondheidsinstelling wil Amsterdam UMC-locatie VUmc een voorbeeld zijn voor haar medewerkers en patiënten. Daarom is het gebied rondom VUmc per 1 oktober 2019 rookvrij.

Nieuw! Loopbaancoach voor masterstudenten

27-08-19

Twijfel je over je keuze voor jouw toekomstige carrière? Heb je een toekomstdroom, maar weet je niet hoe je dat aan moet pakken? Of wil je misschien eens vrijblijvend met iemand praten over carrièreopties voor artsen? Vanaf 11 september kun je terecht bij onze loopbaancoach, Hans Brölmann.

Opknapbeurt Van der Boechorststraat

05-08-19

In de Van der Boechorststraat vinden diverse grondwerkzaamheden plaats . Daarna wordt de straat opgeknapt. 2 september 2019 moet alles klaar zijn.

Maak kans op de Jong Talent Aanmoedigingsprijs!

18-07-19

Wil jij kans maken op de Jong Talent Aanmoedigingsprijs van de KNMG (een oorkonde, veel eer en 500 euro)? Meld je aan voor 26 augustus 2019.

Wij zijn de baas

17-07-19

Opening Academisch Jaar 2 september 2019.

“Maak gebruik van je keuzevrijheid”

17-07-19

Vakken buiten de geneeskundeopleiding volgen? Veel studenten willen dat best. Toch gebeurt het nog weinig. Vijf vragen aan derdejaars geneeskundestudent Collin Exmann (19), die koos voor een minor aan de School of Business and Economics van de VU. Aanmelden voor een minor bij een andere faculteit kan vanaf 15 juli 2019.

Nicolaes Tulp Symposium: stuur je scriptie in en win!

09-07-19

Op woensdag 30 oktober 2019 wordt het allereerste Nicolaes Tulp Symposium gehouden in de Agnietenkapel te Amsterdam.

IO over interprofessioneel leren en werken

08-07-19

Vier experts in interprofessioneel leren vinden dat zorgverleners nog te veel vanuit hun eigen expertise redeneren en weren. Dat moet anders. Als aankomend artsen, verpleegkundigen, paramedici en maatschappelijk werkers met, over en van elkaar leren, is dat beter voor de patiënt.

Buddies gezocht!

01-07-19

Miste jij bij het maken van je studiekeuze en aanmelding voor de geneeskundeopleiding iemand in je omgeving die je daar goed bij kon helpen, bijvoorbeeld omdat (geneeskunde) studeren in jouw familie geen vanzelfsprekendheid was?

Lancering campagne grensoverschrijdend gedrag #Zou ik wat zeggen

19-06-19

Woensdagochtend 19 juni ’19, 10.00 uur. Op een klein podium, met een microfoon in haar hand laat Christa Boer voor de eerste keer het manifest zien in de medische faculteit; studenten en medewerkers luisteren ademloos mee.

Steun 'onze' Katie en Annabel op weg naar Portugal!

11-06-19

Deze zomer vertegenwoordigen geneeskundestudenten Katie en Annabel samen met Marieke en Gillian de VU én Nederland op het EUSA 3x3 studenten basketbaltoernooi in Portugal!