Nieuws & Agenda

Een overzicht van het actuele nieuws van de Faculteit

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.

Christa Boer opleidingsdirecteur VUmc School of Medical Sciences

19-04-18

Met ingang van 1 augustus 2018 start Christa Boer bij VUmc als programmadirecteur van VUmc School of Medical Sciences. Christa Boer is al verbonden aan VUmc als hoogleraar anesthesiologie. Ook is zij voorzitter van de Medisch Ethische Toetsingscommissie (METc).

Bachelorthesis geneeskundestudent Marije Huitema in medical journal

16-04-18

Een koude donderdagochtend in maart, de klok wijst twintig over acht aan. Het is uitgestorven in de kantine van de Medische Faculteit. Ondanks dat ze zich pas om 12.00 uur voor de middag- en avondshift van haar coschappen bij heelkunde hoeft te melden, vindt ze het geen enkel probleem om op dit tijdstip van de dag al een interview te geven. Deze gedrevenheid is typerend Marije Huitema, masterstudent geneeskunde bij VUmc School of Medical Sciences. Huitema’s bachelorthesis is een paar weken geleden als “peer-reviewed” artikel in het medische journal Current neurology and Neuroscience reports gepubliceerd. Vijf vragen aan Marije.

Myron Best genomineerd voor Lindau Nobelprijs Ontmoetingsdagen

03-04-18

Myron Best, geneeskundestudent die zijn master met een PhD-traject combineert, is door de KNAW geselecteerd om de Lindau Nobelprijs Ontmoetingsdagen bij te wonen.

VUmc studentenpoli leert geneeskundestudent medicijnen voorschrijven

28-03-18

De studentenpoli van VUmc biedt de geneeskundestudent al vanaf het eerste jaar praktijkgericht onderwijs. Er is veel aandacht voor het verbeteren van de vaardigheid om medicijnen voor te schrijven.

In memoriam Kirsten Adema

15-03-18

Kirsten Adema, geboren op 10 augustus 1995 in Amstelveen en geneeskundestudent bij VUmc, is onverwachts door een ongeluk overleden tijdens een vakantie in IJsland. Ze was daar samen met haar vriend Thijmen Spekman, die ook overleed. Ze is 22 jaar geworden.

Samen knuffelberen beter maken in VUmc

13-03-18

Deze week komen zo'n 950 kinderen van basisscholen uit Amsterdam en omstreken met hun knuffel naar het Teddy Bear Hospital in VUmc. Daar zullen zij, samen met geneeskundestudenten, als echte berendokter borstkassen beluisteren, röntgenfoto’s maken en poten gipsen.

Geneeskundeboek 'De ALLES-ARTS' verschenen!

08-03-18

Hoe handel je het best in conflictsituaties met patiënten, collega's of familie van patiënten? Op welke manier kun je het slimst onderhandelen met de patiënt of een collega bij ingewikkelde problemen? Wat doe je wanneer je wordt benaderd door een boze, agressieve patiënt? Het net verschenen boek de ALLES-ARTS geeft antwoord op deze en andere vragen die op het pad van de arts komen.

Voeding in de spreekkamer

07-03-18

Student en Voeding is een platform waar kennis over voeding en leefstijl wordt gedeeld onder geneeskundestudenten. Hun missie? Toekomstige artsen uitdagen om voeding in de spreekkamer te brengen zodat de patiënt zijn gezondheid weer in eigen hand krijgt.

Register for Minor Programmes in Medical Sciences

21-02-18

Are you a second year student and still wondering which Minor you want to choose? Then visit the ‘Minormarkt Beta & Geneeskunde’ on Tuesday 6 March and ask questions to the present coordinators, students and teachers. Students have a choice of no less than 14 different programs.

Ben jij de student die het verschil maakt?

13-02-18

“Het is gebruikelijk om aan het eind van een patiëntcollege een applaus te geven, maar ik wil met deze traditie breken. Het zou mooi zijn om voor deze patiënt, die zich ten behoeve van het onderwijs wil blootstellen aan jullie, nu al een applaus te geven”, aldus Abel Thijs, internist bij VUmc. Er volgt een luid applaus en er verschijnt een glimlach op het gezicht van de patiënt.

3D-anatomie en augmented reality | Complete Anatomy als nieuwe onderwijstool bij VUmc

30-01-18

Vanaf dit jaar kunnen studenten en medewerkers VU/VUmc met een nieuwe 3D anatomie-tool aan de slag, op elke gewenste plek.

Dokter zonder patiënt

25-01-18

Wat zijn de mogelijkheden voor artsen als ze geen dokter worden? Op deze vraag werd ingegaan tijdens het symposium ‘Doctors without patients’ – niet-klinische carrièremogelijkheden voor artsen. Dat er ruime belangstelling voor is bleek uit een volle Amstelzaal afgelopen maandag 22 januari. De Co-Raad en de MFVU organiseerden het , ondersteund door VUmc School of Medical Sciences.

Update verbouwing medische faculteit

04-12-17

Tot zeker 2020 vinden er werkzaamheden plaats in de medische faculteit. In het gebouw komen onderwijs en onderzoek van diverse onderzoekgroepen en opleidingen. Het gebouw faciliteert daarmee de samenwerking, ontmoeting en kruisbestuiving tussen alle partijen binnen de Human Health & Life Sciences. Inmiddels is de vernieuwing van de begane grond van de vleugels G en H is afgerond. Diverse onderdelen van het Instituut voor onderwijs en opleiden zijn verhuisd naar de nieuwe ruimtes. Het is er lichter, eigentijdser en ruimtelijker geworden en er zijn diverse soorten werk- en ontmoetingsplekken gecreëerd.

Extra voorlichtingsronde geneeskunde

20-11-17

Op woensdagavond 13 december organiseren we een extra voorlichtingsronde over onze geneeskundeopleiding.

Virtueel Meelopen Met

03-11-17

Wil jij een uniek kijkje in het leven van een geneeskundestudent van VUmc? Volg ons dan op Instagram!