Nieuws & Agenda

Een overzicht van het actuele nieuws van de Faculteit

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.

Geneeskundestudent Inessa Kaagman landskampioen met Ajax Vrouwen

23-05-17

Bachelorstudent Inessa Kaagman heeft de landstitel in de wacht gesleept met haar team Ajax Vrouwen.

Film: Onderwijs in Beweging

18-05-17

In de film Onderwijs in Beweging staat het onderwijsconcept van de geneeskundeopleiding van VUmc School of Medical Sciences centraal. In deze film, waarin het verhaal van alumnus Frits Kleinen Hammans centraal staat, vertellen studenten, docenten en stafmedewerkers over onze geneeskundeopleiding.

Het nieuwe Onderwijsmagazine is uit

10-05-17

In de vierde editie van het Onderwijsmagazine lopen we o.a. een ochtend mee met neonatoloog Machteld van Scherpenzeel, vertelt Anouk Wouters waarom de selectie bij geneeskunde maar weinig zin vol is en vertellen studenten Gover Dwarshuis, Faryel Badloe en Christina Eecen over het Honours Programme.

Geneeskundestudenten vliegen hele wereld over

24-04-17

Tijdens je studie naar het buitenland gaan verbreedt je blik, draagt bij aan je wetenschappelijke en persoonlijke ontwikkeling en geeft je de mogelijkheid om andere vakken te volgen dan wij bij VUmc aanbieden. Daarom biedt VUmc School of Medical Sciences de mogelijkheid om een minor in het buitenland te volgen.

De reis naar een veiliger bestaan

16-03-17

Op maandag 13 maart organiseerden studenteninitiatief D.O.C.S. en de afdeling metamedica van VUmc de tweede editie van het ReVUgees symposium: ReVUgees 2.0: Road to Care. De aanwezigen werden deze avond meegenomen op een reis. Een reis naar een veiligere plaats.

Maak kans op de Jong Talent Aanmoedigingsprijs!

09-03-17

Beste student,

Diversiteit in de medische (vervolg)opleiding

07-03-17

Geneeskundestudenten van VUmc vormen een zeer diverse groep, maar het standaardbeeld van ‘de arts’ in het ziekenhuis is vaak nog ‘wit’ en ‘mannelijk’. En professioneel gedrag van een arts is vaak nog ‘neutraal, contextloos en gedepersonaliseerd’. Kan het ook anders?

Team-based learning

02-03-17

Bij VUmc leren geneeskundestudenten uit bachelorjaar 3 sinds dit collegejaar volgens het team-based learning principe. VUmc ontwikkelde haar eigen variant op deze vorm. Zoals de naam team-based leraning al zegt, werken studenten hierin samen in teams. Elke studiegroep bestaat twee teams van 6 studenten. De variant van team-based learning die in VUmc wordt toegepast gaat uit van een aantal fasen: zelfstandig voorbereiden, toetsing individueel, toetsing in team en toepassing. Vragen die uit deze studiegroepbijeenkomst voort komen kunnen daarna besproken worden met clinici in meet-the-expert bijeenkomsten.

66 Extra UB studieplekken op de 13e

16-02-17

Op maandag 20 februari opent de Universiteitsbibliotheek op de 13e etage (Hoofdgebouw, B-vleugel) een studiezaal met 66 extra studieplekken voor studenten.

Masterstudenten winnen Nijbakker Morra Prijs

02-02-17

Op woensdag 1 februari ontvingen twee VUmc-studenten de Nijbakker Morra Prijs. Een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende studenten die zich bezighouden met onderzoek naar kanker.

Doe mee aan de Nationale Studenten Enquête

27-01-17

Wat vind jij van jouw opleiding? Laat het weten in de NSE!

Studente Nicole Dekker ontvangt beurs van de Hartstichting

20-01-17

Nicole Dekker, van het zij-instroomprogramma geneeskunde (VUmc Zigma), heeft een talentenbeurs ontvangen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. De zogenoemde Dekkerbeurs (vernoemd naar een oud-medisch directeur van de Hartstichting) bedraagt maar liefst € 110.000,-.

Fijne feestdagen en een goed 2017 gewenst!

22-12-16

VUmc School of Medical Sciences en het Instituut voor Onderwijs en Opleiden wensen je hele fijne feestdagen en een goed én gezond 2017 toe.

Paulis en Head uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar

22-12-16

Roeisters, en VUmc’ers, Ilse Paulis en Maaike Head zijn gisteravond tijdens het NOC*NSF Sportgala tot Sportploeg van het jaar uitgeroepen.