Nieuws & Agenda

Een overzicht van het actuele nieuws van de Faculteit

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.

Meer ouderen, meer pillen, meer problemen: tijd voor beter onderwijs in goed geneesmiddelengebruik

21-06-18

Het veilig en verantwoord medicijnen voorschrijven is vaak een uitdaging. De goede keuze maken kan complex zijn.

Honoursstudenten sluiten Honours Programme af met symposium

13-06-18

Gisteren sloten 27 derdejaars geneeskundestudenten hun Honours Programme op feestelijke wijze af tijdens het Eindsymposium HP16. De afgelopen twee jaar gingen zij aan de slag als onderzoeker, volgden masterclasses en oefenden met debatteren en opiniestukken schrijven.

AMC en VUmc gaan samen verder als Amsterdam UMC

08-06-18

7 juni 2018 - Het Academisch Medisch Centrum (AMC) en VU medisch centrum (VUmc) zijn vandaag bestuurlijk gefuseerd. De voorzitters van de beide Raden van Bestuur zetten daarvoor vanmiddag hun handtekening. Dat gebeurde in de binnenstad, op een historische plek voor de Amsterdamse geneeskunde: het 17e-eeuwse anatomisch theater in De Waag.

Geneeskundestudent en Ajacied Inessa Kaagman naar Everton

07-06-18

Inessa Kaagman is geneeskundestudent bij VUmc School of Medical Sciences. Binnenkort krijgt ze haar bachelordiploma. Het is sowieso een goeie maand voor haar, want Inessa won afgelopen weekend met haar Ajax vrouwen voetbalteam.

Meld je aan voor de MedTech Innovation Challenge

05-06-18

Ben je geneeskundestudent en heb je interesse in medisch technologische innovatie?

VUmc student Tommy van Solinge ontvangt Professor Chris Gips Studentenprijs

04-06-18

Vorige week ontving VUmc student Tommy van Solinge de jaarlijkse prijs voor 'meest getalenteerde geneeskundestudent' in het Academiegebouw in Leiden.

Voor een dag student

31-05-18

Woensdag 30 mei verruilden ruim 180 middelbare scholieren de zomerse warmte voor de collegebanken van de Amstelzaal.

Maak kennis met Zar, onze nieuwe blogger!

23-05-18

Zar volgt de master geneeskunde bij VUmc School of Medical Sciences en start over enkele weken met haar coschappen. Benieuwd naar haar ervaringen? Volg hier haar blogs.

How to publish a world-class paper in Science and Medicine

14-05-18

In dit UB-seminar op 17 mei geven een uitgever en ervaren wetenschappers tips.

Anouk Wouters wint onderzoeksprijs AMEE

02-05-18

Anouk Wouters is postdoconderzoeker bij het team onderzoek van onderwijs van VUmc. Zij heeft met een projectvoorstel de AMEE Research Grant Award 2017 van € 10.900,- toegekend gekregen.

Christa Boer opleidingsdirecteur VUmc School of Medical Sciences

19-04-18

Met ingang van 1 augustus 2018 start Christa Boer bij VUmc als programmadirecteur van VUmc School of Medical Sciences. Christa Boer is al verbonden aan VUmc als hoogleraar anesthesiologie. Ook is zij voorzitter van de Medisch Ethische Toetsingscommissie (METc).

Bachelorthesis geneeskundestudent Marije Huitema in medical journal

16-04-18

Een koude donderdagochtend in maart, de klok wijst twintig over acht aan. Het is uitgestorven in de kantine van de Medische Faculteit. Ondanks dat ze zich pas om 12.00 uur voor de middag- en avondshift van haar coschappen bij heelkunde hoeft te melden, vindt ze het geen enkel probleem om op dit tijdstip van de dag al een interview te geven. Deze gedrevenheid is typerend Marije Huitema, masterstudent geneeskunde bij VUmc School of Medical Sciences. Huitema’s bachelorthesis is een paar weken geleden als “peer-reviewed” artikel in het medische journal Current neurology and Neuroscience reports gepubliceerd. Vijf vragen aan Marije.

Myron Best genomineerd voor Lindau Nobelprijs Ontmoetingsdagen

03-04-18

Myron Best, geneeskundestudent die zijn master met een PhD-traject combineert, is door de KNAW geselecteerd om de Lindau Nobelprijs Ontmoetingsdagen bij te wonen.

VUmc studentenpoli leert geneeskundestudent medicijnen voorschrijven

28-03-18

De studentenpoli van VUmc biedt de geneeskundestudent al vanaf het eerste jaar praktijkgericht onderwijs. Er is veel aandacht voor het verbeteren van de vaardigheid om medicijnen voor te schrijven.

In memoriam Kirsten Adema

15-03-18

Kirsten Adema, geboren op 10 augustus 1995 in Amstelveen en geneeskundestudent bij VUmc, is onverwachts door een ongeluk overleden tijdens een vakantie in IJsland. Ze was daar samen met haar vriend Thijmen Spekman, die ook overleed. Ze is 22 jaar geworden.