Nieuws & Agenda

Nieuws

Een overzicht van het actuele nieuws van de Faculteit

Agenda

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.

Geneeskunde ‘topopleiding’ in Keuzegids 2020

27-11-19

De VU zet de stijgende lijn door en de bachelor geneeskunde is één van de zes landelijke topopleidingen aan de VU. Voor het tweede achtereenvolgende jaar behaalt de geneeskundeopleiding het predicaat topopleiding in de Keuzegids Universiteiten 2020.

Geneeskundestudent Oumaima Aajoud ontvangt Jong Talent Aanmoedigingsprijs

26-11-19

Jong talent verdient aanmoediging. Op maandag 25 november jl. ontving derdejaars VU-geneeskundestudent Oumaima Aajoud (21) dan ook de Jong Talent Aanmoedigingsprijs van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij de Wetenschappen (KHMW).

De gezichten van het eerstehulponderwijs

25-11-19

Als toekomstig arts wordt er van je verwacht hoe te handelen in geval van medische nood. Daarom krijgen alle geneeskundestudenten in hun eerste jaar Eerste Hulp Onderwijs (EHO) zodat zij vanaf het begin van hun carrière vaardig zijn met eerste hulpverlenen. Wie maken het EHO mogelijk?

Kom op woensdag 4 december naar de Minormarkt

13-11-19

Maak kennis met het aanbod aan minoren van de faculteit geneeskunde en ontdek welke minor bij jouw interesses en ambities past.

Even voorstellen: Tommy Pattij

08-11-19

Sinds afgelopen september ben ik coördinator van de leerlijn academische vorming van de geneeskundeopleiding.

Call for abstracts - ISCOMS 2020

05-11-19

Looking for an opportunity to present your research in front of an international audience? Submit your abstract for ISCOMS 2020!

Tekort rolmodellen voor geneeskundestudent met migratieachtergrond

05-11-19

Ulviye Isik deed onderzoek naar factoren die van invloed zijn op de motivatie van geneeskundestudenten met een migratieachtergrond centraal.

Doe mee aan de SMS studie!

31-10-19

Met veel plezier kondigen wij aan dat wij weer ons longitudinaal onderzoek, de “Student Motivatie & Succes” (SMS) studie afnemen.

Compendium geneeskunde revised

28-10-19

Geneeskundestudenten Veerle Smit en Romée Snijders van de VU hebben een passie voor onderwijs. Een aantal jaren geleden brachten zij in eigen beheer een naslagwerk uit voor geneeskundestudent, afgestudeerd arts en specialist. Nu presenteren zij met trots Compendium Geneeskunde 2.0.

VU stijgt naar gedeelde eerste plaats in NSE

24-10-19

Op woensdag 23 oktober zijn de uitslagen van de Nationale Studenten Enquête 2019 (NSE 2019) bekendgemaakt. De VU gaat van een derde plaats in 2018 naar een gedeelde eerste plaats dit jaar bij de brede universiteiten. "Ik ben enorm trots op de toename in waardering van VU-studenten voor het werk van onze docenten en medewerkers," aldus Rector Magnificus Vinod Subramaniam.

Achter de schermen bij ons onderwijs

15-10-19

Blog | Wist je dat we in de faculteit meer dan 80 medewerkers hebben rondlopen die ervoor zorgen dat de opleidingen goed verlopen?

Kom je ook naar de Anatomische Les 2019?

07-10-19

Op donderdag 14 november 2019 geeft dr. Anthony Fauci de zesentwintigste Anatomische Les in het Concertgebouw te Amsterdam. Alle geneeskundestudenten zijn uitgenodigd.

Student-assistenten gezocht voor STUDIOO en E-ducation!

25-09-19

Ben jij op zoek naar een flexibele bijbaan? De faculteit geneeskunde biedt de mogelijkheid om zo’n 8-18 uur per week te werken aan projecten die voortgekomen zijn uit de studievoorschotmiddelen. De komende tijd zullen twee projecten van start gaan: STUDIOO en E-ducation. Je kan voor deze projecten solliciteren als student-assistent.

Even kennismaken

29-08-19

Blog | Graag wil ik me even voorstellen voor wie mij nog niet kent. Ik ben Christa Boer, en directeur van de faculteit geneeskunde van de VU.

Amsterdam UMC rookvrij

27-08-19

Als gezondheidsinstelling wil Amsterdam UMC-locatie VUmc een voorbeeld zijn voor haar medewerkers en patiënten. Daarom is het gebied rondom VUmc per 1 oktober 2019 rookvrij.