Ontmoeten, leren en delen tijdens onderwijssymposium

Tijdens het onderwijssymposium ‘Anders in de witte jas’ dat op dinsdag 17 juni plaatsvond, ging het er even anders aan toe dan bij een regulier symposium. Naast de sprekers was er namelijk ook een ‘belevingsgedeelte’.

19-06-2014 | 8:23

Anders in witte jas symposiumAcht inspirerende sprekers vertelden over diversiteit in het onderwijs. Hebben etnische verschillen invloed op je kans om toegelaten te worden tot de opleiding geneeskunde, bijvoorbeeld? Of wat zijn eigenlijk de verschillen tussen mannen en vrouwen in het artsenvak?

Maar er was meer. Dr. Prabath Nanayakkara deelde zijn persoonlijke verhaal en liet zijn muziek horen.

Een groep studenten vertoonde een filmpje waarin ze mensen op straat interviewden over wat iemand tot een toparts maakt. Twee tekenaars tekenden een liveverslag in portretten. Als klap op de vuurpijl organiseerden kunstenares Lina Issa en bureau Art Partner het ‘belevingsgedeelte’ van het symposium. Elkaar ontmoeten en delen stond daarbij centraal. Niet alleen verhalen en ervaringen, maar zelfs het fruit dat in de pauze geserveerd werd.

Het symposium ‘Anders in de witte jas’ deed uiteindelijk haar naam eer aan. Als deelnemer kwam je anders naar buiten dan je naar binnen ging. Ook als je geen witte jas droeg.

tekeningtekening 2