Geneeskundestudent Inessa Kaagman landskampioen met Ajax Vrouwen

Bachelorstudent Inessa Kaagman heeft de landstitel in de wacht gesleept met haar team Ajax Vrouwen.

23-05-2017 | 9:29

Inessa en haar team waren het hele seizoen al koploper en wisten in het laatste thuisduel van dit seizoen met 2-1 te winnen van ADO Den Haag. Al na zo'n tien minuten kwam de ploeg op voorsprong, via een goal van Inessa. Maar ADO gaf zich niet zo maar gewonnen. De tegenploeg kwam verschillende keren gevaarlijk uit en wist vlak voor rust de gelijkmaker te scoren. In de tweede helft ontbrak bij ADO de scherpte. Ze misten na ruim een uur spelen een grote kans. Ajax Vrouwen zette door en Van den Bighelaar zette Ajax zeven minuten voor tijd op 2-1. ADO kwam er niet meer aan te pas en na zeven minuten billenknijpen kon het feest dan echt lostbarsten: Ajax Vrouwen is kampioen! 

Inessa en haar team krijgen ook nog de kans om de dubbel te pakken, want de KNVB-bekerfinale staat ook nog op het programma. De dames mogen bovendien volgend seizoen ook Europees voetbal spelen. 

Update 6 juni: De voetbalvrouwen hebben na het kampioenschap ook de KNVB-beker gewonnen. Ajax stond voor het vierde jaar op rij in de finale en daarin werd PSV met 2-0 verslagen.

Foto: Sjoerd Tullenaar - Tulimedia