Studenten van over de hele wereld op bezoek bij VUmc

Studentenorganisatie IFMSA-VUmc organiseert deze week voor de derde keer de ADAM Summer School. Dat staat niet voor Amsterdam Summer School, maar voor ‘Anesthesiology Directed to Acute Medicine’ Summer School. Tijdens deze cursus leren 25 geneeskundestudenten van over de hele wereld over anesthesiologie en acute zorg.

06-07-2017 | 9:23

De studenten volgen overdag workshops en colleges, en krijgen skills aangeleerd door middel van simulatie. Waar piloten in spé oefenen in een simulatiecockpit, oefent deze groep op levensechte simulatiepatiënten in het SIMlab van VUmc.

In het SIMlab kunnen allerlei acute scenario’s nagebootst worden zodat de geneeskundestudenten op een veilige manier kunnen trainen met acute situaties. Het oefenen van de skills gebeurt natuurlijk in een rustige omgeving, maar het toepassen in een acute situatie is hele andere koek. Studenten worden dan echt uit hun comfort zone gehaald.

Naast het educatieve programma is er elke avond ook een sociaal programma zodat de studenten Amsterdam kunnen ontdekken. Op vrijdag wordt de cursus afgesloten met de SimOlympics. De studenten nemen het dan in wedstrijdvorm tegen elkaar op en passen daarbij alle opgedane kennis van de afgelopen toe. Alle studenten die meedoen krijgen een certificaat van deelname en de winnaars van de SimOlympics gaan naar huis met een medaille.