Sanne van Beem wint Jong Talent Aanmoedigingsprijs

Dinsdag 28 november ontving geneeskundestudent Sanne van Beem in het Hodshon Huis in Haarlem de Jong Talent Aanmoedigingsprijs van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.

04-12-2017 | 9:53

De Hollandsche Maatschappij Prijzen voor Jong Talent worden jaarlijks toegekend ter bevordering van het wetenschappelijk onderwijs in de technische, exacte en medische vakken. De prijzen binnen de geneeskunde (een oorkonde en 500 euro) worden gefinancierd door de KNMG.

Sanne (18 jaar) is tweedejaars bachelorstudente geneeskunde. Zij doet het erg goed in haar studie en participeert in het Honours Programme. Maar dat is nog niet alles. Sanne is als vrijwilligster betrokken bij diverse maatschappelijke organisaties. Ze is actief als jeugdambassadeur voor JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation Nederland), een stichting die geld inzamelt om onderzoek naar type 1 diabetes te financieren. Daarnaast is ze vrijwilliger bij de Stichting Eéndiabetes. En is ze lid van het jongerenpanel van Fonds NutsOhra, een organisatie die de kansen van jongeren met een chronische aandoeningen wil vergroten. En tenslotte doet ze wekelijks twee uur vrijwilligerswerk op een manege, waar ze mensen met een verstandelijke beperking begeleidt tijdens het paardrijden.