Update verbouwing medische faculteit

Tot zeker 2020 vinden er werkzaamheden plaats in de medische faculteit. In het gebouw komen onderwijs en onderzoek van diverse onderzoekgroepen en opleidingen. Het gebouw faciliteert daarmee de samenwerking, ontmoeting en kruisbestuiving tussen alle partijen binnen de Human Health & Life Sciences. Inmiddels is de vernieuwing van de begane grond van de vleugels G en H is afgerond. Diverse onderdelen van het Instituut voor onderwijs en opleiden zijn verhuisd naar de nieuwe ruimtes. Het is er lichter, eigentijdser en ruimtelijker geworden en er zijn diverse soorten werk- en ontmoetingsplekken gecreëerd.

04-12-2017 | 19:06

Tot eind maart 2018 worden de C-vleugel op de begane grond en de A-, B-, C- en D-vleugels van verdiepingen 1 t/m 4 vernieuwd. De laboratoria zijn al in 2016/2017 naar het O|2 Lab gebouw verhuisd. Het onderwijs dat hier gegeven werd, is elders in gebouw MF of op de VU Campus ondergebracht. Voor diverse zit-werkplekken zijn tijdelijk alternatieve oplossingen gevonden in gebouw MF.

Verbouwing van de eerste verdieping
De 1e verdieping van de D-vleugel - direct naar boven bij het trappenhuis hoofdingang - krijgt een nieuwe indeling. Er komen overlegruimten en een zelfstudieruimte bij en in de gang komen een koffiepunt en zitjes. Het Atrium - D146 of raadszaal – blijft onveranderd en wordt opgefrist. De vleugel krijgt ook een modernere en lichtere uitstraling. Net als op de begane grond werken we met houten lamellen om aan te geven dat deze onderdelen met elkaar verbonden zijn. De natuurstenen vloer in de gang blijft liggen.

Skills labs
Op de 2e verdieping worden skills-labs gerealiseerd. Deze onderwijsruimtes zijn als ziekenhuiskamers ingericht. Ieder skills lab heeft aangrenzend een voorbereidingsruimte en in de buurt van elk lab bevindt een computerinstructiezaal.

Er worden vier soorten skills labs ingericht:

• Skills-labs basiszorg: een officiële algemene verpleegafdeling zoals bij VUmc, met minimaal zes bedden, inclusief benodigde aansluitingen voor perslucht en zuurstof.
  • Skills-lab intensieve zorg: een intensive care-afdeling van VUmc die is voorzien van de modernste technologie, met bedden met ICT-aansluitingen en geavanceerde apparatuur.
  • Skills-lab ok-assistent: een operatiekamer met ok-tafel en bijbehorende apparatuur.
  • Skills-lab radiodiagnostisch laborant: een volledige röntgenkamer met observatiekamer. Dit lab heeft stralingsvrije loodwanden en een röntgenapparaat.

Meer informatie over de verbouwing: www.vu.nl/campus