Anouk Wouters wint onderzoeksprijs AMEE

Anouk Wouters is postdoconderzoeker bij het team onderzoek van onderwijs van VUmc. Zij heeft met een projectvoorstel de AMEE Research Grant Award 2017 van € 10.900,- toegekend gekregen.

02-05-2018 | 11:01

AMEE is de Europese vereniging voor medisch onderwijs, een wereldwijde organisatie met leden in 90 landen op vijf continenten. Leden zijn onder meer docenten, opleiders, onderzoekers, curriculumontwikkelaars, decanen, beoordelaars, studenten en stagiairs in de geneeskunde en de gezondheidszorgberoepen.

Met haar team dat onderdeel is van het Instituut voor onderwijs en opleiden diende Anouk Wouters een projectvoorstel in om te gaan onderzoeken op welke manier over selectie wordt gesproken en hoe eerlijk selectie wordt gevonden door verschillende betrokkenen, zoals studenten, medische professionals en patiënten. Ook gaat ze bekijken hoe de publieke opinie rondom dit onderwerp wordt gevormd en welke emoties daarmee gepaard gaan. Zo hoopt zij meer te weten te komen over hoe je draagkracht kan genereren voor het beleid dat je als onderwijsinstelling voert en hoe dit kan aansluiten bij de behoeftes van de maatschappij.

Uit de 28 aanmeldingen werden er 7 gekozen om een full proposal in te dienen. Uit deze 7 is haar voorstel geselecteerd. Wouters gaat samenwerken met collega’s uit Ierland (National University of Ireland, Galway) en de UK (University of Aberdeen) en starten in oktober van dit jaar.

Projectvoorstel:
Unravelling stakeholders’ discourses of selection for medical study and the emotions involved.
Door: Wouters A, Croiset G, Kusurkar RA, Kelly M, Alexander K.