Geneeskundestudent Pomme Poppelaars wint EULAR-abstract award

Derdejaars geneeskundestudent Pomme Poppelaars heeft de abstract award in clinical science voor het abstract 'Mortality of the COBRA early rheumatoid arthritis trial cohort after 23 years follow up' gewonnen.

28-06-2018 | 11:35

Dit onderzoek voerde Pomme Poppelaars uit met dr. L van Tuyl en prof. dr. M. Boers (beide verbonden aan VUmc en het Amsterdam Rheumatology and Immunology center).

Uit de resultaten van dit cohortonderzoek komt naar voren dat vroege, intensieve behandeling van reumatoïde artritis lange termijn voordelen kan hebben. Zo zou het sterftecijfer normaliseren naar het sterftecijfer van de populatie die niet aan deze ziekte lijdt.

Foto: Pomme Poppelaars presenteert het abstract tijdens het EULAR-congres in de RAI in Amsterdam