Voor een dag student

Woensdag 30 mei verruilden ruim 180 middelbare scholieren de zomerse warmte voor de collegebanken van de Amstelzaal.

31-05-2018 | 8:34

Ze kwamen een dagje ervaren hoe het is om geneeskunde te studeren bij VUmc School of Medical Sciences. De dag startte met een patiëntcollege - een college van een dokter met een van zijn patiënten - in de Amstelzaal.

Lunchen met geneeskundestudenten
Rond het middaguur vertrokken alle scholieren onder leiding van studentvoorlichters naar de Medische Faculteit voor een lunch. Sommige deelnemers schoven aan bij geneeskundestudenten die ook aan het pauzeren waren. Na de lunch op naar het hoofdgebouw van de VU voor een studiegroep onder leiding van tutoren. Afsluitend gaven studentvoorlichters een rondleiding over de campus.