3D-anatomie en augmented reality | Complete Anatomy als nieuwe onderwijstool bij VUmc

Vanaf dit jaar kunnen studenten en medewerkers VU/VUmc met een nieuwe 3D anatomie-tool aan de slag, op elke gewenste plek.

30-01-2018 | 13:07

Na overleg met docenten geneeskunde van VUmc heeft de medische bibliotheek VUmc onlangs de App Complete Anatomy aangeschaft.  

Wat is Complete Anatomy?
Complete Anatomy – Apple design Award winnaar 2016 – is een interactief 3D anatomieplatform. Het bevat meer dan 6.200 anatomische structuren die in 3D te onderzoeken zijn. Spieren bewegen, fracturen en zwellingen worden zichtbaar en snij- en exploratietools geven ontelbare mogelijkheden zelf het menselijk lichaam te leren kennen. Je kan in de tool aantekeningen maken, kennis toetsen, samenwerken en delen. Ook is het mogelijk om via augmented reality het hele lichaam of alleen geselecteerde onderdelen in de ruimte te onderzoeken (voor iPad en iPhone). 

Hoe download ik de app?        

  • Log in op het campusnetwerk, zorg hierbij voor een internetverbinding via het netwerk VU/VUmc/Eduroam.
  • Ga naar de Appstore, download gratis de app Complete Anatomy ’18: doorloop alle stappen. Registreer via e-mailadres VU of VUmc. Let bij het verifiëren van je e-mailadres op dat mail in de spam terecht kan komen.

De app wordt geïnstalleerd op je eigen apparaat, daarmee is gebruik - ook zonder internet – mogelijk.

Medisch onderwijs bij VUmc: mobiel leren, waar je bent en wanneer je wilt.

Vragen? Neem contact op met l.c.m.hazes@vu.nl.