Geneeskundeboek 'De ALLES-ARTS' verschenen!

Hoe handel je het best in conflictsituaties met patiënten, collega's of familie van patiënten? Op welke manier kun je het slimst onderhandelen met de patiënt of een collega bij ingewikkelde problemen? Wat doe je wanneer je wordt benaderd door een boze, agressieve patiënt? Het net verschenen boek de ALLES-ARTS geeft antwoord op deze en andere vragen die op het pad van de arts komen.

08-03-2018 | 11:03

Het vandaag verschenen boek 'De ALLES-ARTS' refereert aan de veranderende aard van de patiëntenzorg, en vooral aan de bredere eisen die worden gesteld aan de competenties van moderne artsen.

Handleiding voor effectieve communicatie
De ALLES-ARTS is een handleiding voor effectieve communicatie met andere specialisten, opleiders, verpleegkundigen, managers, patiënten en hun familie in moeilijke en complexe situaties die je als arts dagelijks tegenkomt. De Alles Arts is een boek voor ieder die wil begrijpen wat het werk van artsen in de praktijk mooi en betekenisvol, maar ook ingewikkeld en veeleisend maakt. Dit boek geeft een kijkje in de keuken van het ziekenhuis, het leven van dokters en inzicht in de vele elementen die het werk van de arts beïnvloeden.

Je leest over uiteenlopende situaties, dilemma's en uitdagingen die op het pad van de arts komen, zoals het omgaan met complicaties, communicatie met familie van patiënten, conflictsituaties en onderhandelen met collegae, omgaan met emotie, balans tussen afstand en nabijheid en meer.

Auteurs: Martijn van der Kuip, Klaas-Jan Nauta, Annemiek Nooteboom en Marceline Tutu van Furth.
Boekpresentatie: De feestelijke boekpresentatie vindt vandaag (donderdag 8 maart 2018) plaats in Kinderstad (9e etage VUmc) van 17.00 tot 19.00.