VUmc-studenten ontvangen Nijbakker-Morra Prijs

Masterstudent geneeskunde Jisce Puik en Emil Kelling (die zijn masterdiploma vorig jaar Cum Laude behaalde) ontvingen woensdag 21 februari een aanmoedigingsprijs van de Nijbakker-Morra Stichting. Dat gebeurde in het Nederlands Kanker Instituut. Elk jaar wordt deze prijs aan twee of drie veelbelovende studenten uitgereikt die wetenschappelijk onderzoek naar kanker hebben gedaan.

26-02-2018 | 10:32

Jisce Puik rondde vorig jaar het Honours Programme af met haar wetenschappelijke stage waarin ze onderzoek deed naar het gebruik van microRNAs als biomarkers voor specifieke tumoren. Ze deed dit onderzoek bij de afdelingen medische oncologie en heelkunde. Het geldbedrag dat ze won gaat ze gebruiken voor haar bezoek aan het congres van de American Association of Cancer Research, waar ze haar eigen onderzoek ook mag presenteren.

In opleiding tot tropenarts
Emil Kelling heeft zijn wetenschappelijke stage gedaan bij de kinderoncologie, in Indonesië. Hij deed daar onderzoek naar de invoering van een nieuw verplicht verzekeringssysteem en de effecten daarvan op de resultaten van de behandeling van kinderen met kanker. Emil gaat in opleiding tot tropenarts en wil zijn onderzoek tegelijkertijd voortzetten. Hij gebruikt een deel van het prijzengeld om terug te gaan naar Indonesië en stapte de avond na de uitreiking al in het vliegtuig.

VUmc School of Medical Sciences is trots op deze prijswinnaars!