Samen knuffelberen beter maken in VUmc

Deze week komen zo'n 950 kinderen van basisscholen uit Amsterdam en omstreken met hun knuffel naar het Teddy Bear Hospital in VUmc. Daar zullen zij, samen met geneeskundestudenten, als echte berendokter borstkassen beluisteren, röntgenfoto’s maken en poten gipsen.

13-03-2018 | 10:25

Het Teddy Bear Hospital laat jonge kinderen spelenderwijs kennismaken met het ziekenhuis, om zo de angst voor dokters en ziek-zijn enigszins weg te nemen. Bovendien is dit voor de ruim 250 studenten geneeskunde, verpleegkunde en tandheelkunde een mooie manier om hun communicatieve vaardigheden trainen en te leren omgaan met kinderen.

Sanne van Beem, geneeskundestudent en voorzitter van Teddy Bear Hospital: "Studenten leren hier heel snel hoe je aan een kind uitlegt waarom er van de beer of aap een röntgenfoto moet worden gemaakt". Vaardigheden die in een later stadium van hun carrière noodzakelijk zijn bij het onderzoeken en behandelen van kinderen.

Het Teddy Bear Hospital wordt georganiseerd door IFMSA-VUmc, onderdeel van de internationale organisatie voor geneeskundestudenten IFMSA-NL.