Voeding in de spreekkamer

Student en Voeding is een platform waar kennis over voeding en leefstijl wordt gedeeld onder geneeskundestudenten. Hun missie? Toekomstige artsen uitdagen om voeding in de spreekkamer te brengen zodat de patiënt zijn gezondheid weer in eigen hand krijgt.

07-03-2018 | 11:09

De maatschappij schreeuwt om preventieve voedingsinterventies in de zorg. Maar het aantal artsen met kennis over deze onderwerpen blijft achter, zo blijkt uit landelijk onderzoek. 

Een kijkje in het leven als Olympisch wielrenster
Hester Coppoolse organiseert bijeenkomsten voor studenten: “Onze allereerste open avond in februari was geslaagd. Anna van der Breggen gaf een kijkje in het leven als Olympisch wielrenster. En sportdiëtist Kirsten Batavier deelde haar kennis over de rol van voeding bij topsport aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen. Op 20 maart is er een thema-avond: ‘Hoe eet jij jezelf gezond?'. Meer informatie vind je op de website www.studentenvoeding.nl en de Facebookpagina https://www.facebook.com/studentenvoedingvumc/?hc_ref=ART-AKNqG3v7R0LuVmDXaYr7ZNgP5nExWSP6Fe31gizaZkfSdjhZzfJbYWxA63Pl7v4