Geneeskundestudent Sanne Koolen behaalt met haar hockeyteam de wereldtitel

Sanne Koolen is geneeskundestudent bij Amsterdam UMC, locatie VUmc. Afgelopen zondag 5 augustus behaalde zij met haar hockeyteam de wereldtitel door in de finale van het WK Ierland te verslaan. De Nederlandse hockeysters zijn in Londen voor de elfde keer wereldkampioen geworden. In een eenzijdige finale werd Ierland met grote cijfers verslagen: 6-0. Van harte gefeliciteerd Sanne Koolen!

07-08-2018 | 10:19

Nederland hoefde zondag niet haar beste hockey te tonen om in de WK-finale te winnen van Ierland (6-0).  In de rust, bij een  4-0 voorsprong, was al duidelijk dat Nederland de wereldtitel ging prolongeren. De Oranje Dames toonden in de eindstrijd hun dominantie en maakten eens te meer duidelijk dat er dit WK maar één ploeg was die recht had op de gouden plak. De halve finale tegen Australië bezat zaterdag alle ingrediënten die deze finale miste, maar dat deed geen afbreuk aan de gouden glans van de medaille. Ben jij topsporter en wil je ook geneeskunde studeren? Dan hebben wij een speciaal programma voor jou. Bekijk hier hoe dat zit.