VU een van de beste klassieke universiteiten van het land

In de Keuzegids Universiteiten 2019 krijgen zeven VU-bacheloropleidingen het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’, twee meer dan vorig jaar. De VU stijgt hiermee naar de derde plek in de ranglijst van de zes klassieke universiteiten.

20-11-2018 | 11:14

Biologie, Aardwetenschappen, Philosophy, Politics & Economics (PPE), Econometrie en Operationele Research, Griekse en Latijnse Taal en Cultuur horen al bij de landelijke topopleidingen en daar zijn sinds dit jaar ook Geneeskunde en Wijsbegeerte bijgekomen.

Bacheloropleidingen met dit keurmerk behoren volgens de Keuzegids tot de beste opleidingen van het land. Rector magnificus Vinod Subramaniam: "Ik ben trots op alle opleidingen van de VU en in het bijzonder op deze topopleidingen. Zij maken van de VU een van de beste klassieke universiteiten van het land."

Dit jaar is de VU gestegen naar de derde plek in de ranglijst van de zes klassieke universiteiten, voor Universiteit Utrecht en achter Rijksuniversiteit Groningen. De resultaten laten zien dat de waardering voor de bacheloropleidingen van de VU blijft stijgen.

De Keuzegids Bachelor 2019 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). Resultaten zijn in te zien via www.keuzegids.org/ol