VUmc-coassistenten uit MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen kunnen vandaag aan de slag

Alle VUmc-coassistenten, die deze week in MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen hun coschappen liepen, kunnen gelukkig vandaag op een andere locatie weer verder aan de slag.

30-10-2018 | 16:22

Voor de komende weken zijn inmiddels al 17 coassistenten van Amsterdam UMC, locatie VUmc vanuit MC Slotervaart of MC IJsselmeerziekenhuizen overgeplaatst naar VUmc of naar een van onze partnerziekenhuizen in de regio.  Hierbij zijn de betreffende coassistenten veelal persoonlijk benaderd om hen de zekerheid te kunnen geven dat zij geen studievertraging gaan oplopen. 

Voor de langere termijn worden nu structurele plekken geworven voor de coschappen neurologie en chirurgie. In ons netwerk van partnerziekenhuizen en ook in VUmc zelf is veel bereidheid om mee te helpen zoeken naar een oplossing. De drukte in onze - al fors bezette - opleidings- en onderwijsregio neemt toe, zeker ook omdat de co's van locatie AMC eveneens vanuit MC Slotervaart overgeplaatst worden naar andere ziekenhuizen. In de toekomst gaan we kijken hoe we dit structureel kunnen aanpakken.