Werkbezoek Zuid-Afrika

Vorige week brachten Mariëtte Diderich, hoofd international office VUmc-SMS, en Christa Boer, directeur VUmc-SMS, een werkbezoek aan Zuid-Afrika. Zij bezochten daar de geneeskundestudenten die coschappen lopen of een wetenschappelijke volgen in Kaapstad en Pretoria en spraken met de universiteiten van beide steden.

06-11-2018 | 13:27

Kaapstad en Pretoria worden geconfronteerd met patiënten met ernstige en vergevorderde ziekten, en in sommige gebieden is er nauwelijks toegang tot de gezondheidszorg. Christa Boer: “Beide universiteiten zijn innovatief op het gebied van preventie, onderwijs en het opleiden van clinical associates die een deel van de taken van artsen overnemen".

Stellenbos
Universiteit Stellenbosch

Langdurige samenwerking
"Ieder jaar, vertelt Christa Boer, "vertrekken 30 van onze studenten naar Pretoria en 15 studenten naar Kaapstad. Tijdens ons werkbezoek hebben we de basis gelegd voor een langdurige samenwerking tussen VUmc School of Medical Sciences en beide universiteiten op het gebied van coschappen (heelkunde, SEH, obstetrie, gynaecologie en kindergeneeskunde) en wetenschappelijke stageplaatsen (huisartsgeneeskunde en SEH)”.

Foto werkbezoek Zuid-Afrika
Mariëtte Diderich, Emmanuel Matsebatlela (hoofd international office University of Pretoria) en Christa Boer