Buddies gezocht!

Miste jij bij het maken van je studiekeuze en aanmelding voor de geneeskundeopleiding iemand in je omgeving die je daar goed bij kon helpen, bijvoorbeeld omdat (geneeskunde) studeren in jouw familie geen vanzelfsprekendheid was?

01-07-2019 | 10:46

Wil jij middelbare scholieren helpen die zich in dezelfde situatie bevinden? Meld je dan aan als buddy!

Wat ga je doen?
Vanaf september 2019 krijg je in een aantal bijeenkomsten achtergrondinformatie en ga je met medestudenten nadenken over hoe jullie de scholieren kunnen inspireren en helpen om bepaalde hindernissen te nemen. Vervolgens ga je naar middelbare scholen en word je gekoppeld aan een scholier. Als buddy ben je een laagdrempelig rolmodel, vraagbaak en begeleider voor, tijdens en na de aanmelding en selectieprocedure. Als de scholier geneeskunde gaat studeren bij VUmc School of Medical Sciences ga je hem of haar als nieuwe student ook wegwijs maken in het studentenleven en specifiek de geneeskundeopleiding.

Wil jij komend jaar buddy zijn voor een middelbare scholier? Meld je dan bij D.O.C.S. door te mailen naar docs@mfvu.nl