Even kennismaken

Blog | Graag wil ik me even voorstellen voor wie mij nog niet kent. Ik ben Christa Boer, en directeur van de faculteit geneeskunde van de VU.

29-08-2019 | 17:04

Ik ben zelf fysioloog van achtergrond, en heb 10 jaar klinisch onderzoek gedaan binnen de afdeling anesthesiologie. Ik verzorgde in deze functie veel onderwijs en begeleidde studenten bij hun wetenschappelijke stages. Een jaar geleden heb ik mijn werk als onderzoekshoogleraar verruild voor mijn huidige baan, en ik heb het enorm naar mijn zin!

Voor de vakantie mocht ik op de achtergrond meekijken bij de STAT waarbij studenten beoordeeld werden op de wijze waarop zij omgingen met een patiëntconsult waarin allerlei incidenten plaatsvonden. Ik vind het erg belangrijk om te begrijpen wat voor soort onderwijs er in het curriculum wordt aangeboden, en had veel bewondering voor de studenten die zo goed presteerden ondanks mijn aanwezigheid.

Ik hecht er dan ook veel waarde aan om in contact te zijn met jullie, want opleiden doen studenten en docenten samen. Ik hoop jullie in de komende tijd via deze blog wat meer inkijkjes te geven in wat ik in mijn functie tegenkom.