Even voorstellen: Tommy Pattij

Sinds afgelopen september ben ik coördinator van de leerlijn academische vorming van de geneeskundeopleiding.

08-11-2019 | 11:00

Een mooie leerlijn die door de hele bachelor- en masteropleiding loopt. Zelf ben ik opgeleid als experimenteel en biologisch psycholoog aan de Universiteit Utrecht en ben sinds 15 jaar als hersenonderzoeker verbonden aan de afdeling anatomie en neurowetenschappen. Daarvoor heb ik als postdoctoraal hersenonderzoeker in het Radboud UMC in Nijmegen gewerkt met een korte uitstap naar de VS. Mijn eigen onderzoek bevindt zich op het snijvlak van de fundamentele en klinische neurowetenschappen en richt zich op het bestuderen van cognitieve functies zoals impuls controle en besluitvorming. Op onderwijsgebied ben ik cursuscoördinator van de bachelorthesis geneeskunde en daarnaast geef en coördineer ik onderwijs aan de opleidingen biomedische wetenschappen en gezondheidswetenschappen. Voor de leerlijn academische vorming zie ik het als een belangrijke taak en uitdaging om studenten een gedegen academische houding mee te geven, evenals hen de schoonheid en het belang van wetenschap in te laten zien voor vooruitgang in de geneeskunde. Omdat onderwijs - evenals wetenschap - altijd in beweging is hoop ik hier samen met jullie als collega’s en studenten vorm aan te geven.