Better prepared - Online programma

De overstap naar de universiteit is leuk maar ook spannend. Zeker als je ouders niet hebben gestudeerd aan een (Nederlandse) universiteit. Je bent super gemotiveerd om het beste uit jezelf en je studie te gaan halen, in een hele nieuwe fase in je leven. Dan is een goede voorbereiding belangrijk. Want wat komt er allemaal kijken bij het studeren aan een universiteit?

11-06-2020 | 9:47

12 TOT 18 AUGUSTUS 2020
De Vrije Universiteit Amsterdam biedt aan eerstegeneratiestudenten het programma Better Prepared, waarin je gedurende vier dagen alvast thuis raakt op de VU. Je hebt colleges over 'onderzoek doen, hoe dan?', 'academische vaardigheden, wat dan?' En 'studeren doe je: zo!' Je krijgt inzicht in je eigen motivatie, studiekeuze, talenten, competenties en - eerlijk is eerlijk - valkuilen. Je wordt begeleid door student-coaches en ontmoet alvast medestudenten. Begin je studie goed, begin Better Prepared! 

Ervaringen van deelnemers van eerdere programma's

HOE ZIET HET PROGRAMMA ERUIT?
Vijf dagen lang volg je een interessante colleges online en neem je deel aan activerende workshops. Daarbij werk je steeds aan je essay waaraan je thuis zelfstandig verder werkt. Op de laatste dag vindt er een digitale afsluiting plaats en presenteer je de bevindingen van je onderzoek aan elkaar.

 • College Research Skills
  Je gaat écht onderzoek doen volgens de 'empirische cyclus'. Je schrijft daarna een essay waarmee je een stimuleringsprijs kunt winnen
 • Workshop Storytelling & Empowerment
  Je krijgt inzicht in jouw levensverhaal. Wat zijn jouw (academische) krachten om succesvol te zijn op de universiteit? Wat zijn de verhalen van anderen en wat maakt nou dat je succesvol kunt zijn in je studieloopbaan
 • Workshop Mindmapping Zelfmanagement
  Je krijgt inzicht in jouw (te ontwikkelen) vaardigheden en je gaat aan de slag met doelgerichtheid en zelfsturing. Het ‘leren studeren’ is nu echt begonnen.
 • College Academische Vaardigheden
  Je gaat aan de slag met academische schrijf- en presentatievaardigheden: wat is het verschil tussen citeren, parafraseren en plagiëren? En hoe kom je van data (kwalitatief én kwantitatief) tot een geschreven stuk, een rapportage of zelfs je eerste academische essay?
 • Workshop Student Life
  Ouderejaarsstudenten maken je wegwijs binnen de sociale en zeer diverse VU Student Life Community. Een Virtual Tour op de campus, alvast binnen gluren bij je faculteit, een afspraak maken met andere studenten van je toekomstige opleiding... Waarom niet?! Begin gewoon alvast! De student-coaches helpen je hierbij en maken het ook nog eens gezellig!

DATA EN KOSTEN
Better Prepared wordt gehouden op 12, 13, 14, 17 & 18 augustus 2020. Elke dag begint het online-programma om 10:00 uur en eindigt om 15:15 uur. Tussentijds heb je pauzes en genoeg tijd om zelfstandig aan je eindverslag te werken. Op dinsdag 18 augustus is de afsluiting ook digitaal en duurt van 15:00 tot 19:00 uur. De kosten voor deelname is € 20,00. Wanneer je een certificaat wilt halen, dan dien je alle dagen aan alle onderdelen deel te nemen en het essay in te leveren. En: dat gaat je lukken!!

AANMELDEN EN CONTACT
Je kunt je aanmelden voor het programma Better Prepared via deze inschrijflink.

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Pre-University College via puc@vu.nl.