25e Jan Heijlmanprijs online uitgereikt

Deze week werden coschapbegeleiders in het zonnetje gezet met de uitreiking van de Jan Heijlmanprijs voor beste KTO-docent, beste KTO-locatie, beste coschaplocatie, beste specialist en beste arts-assistent. De winnaars kregen een persoonlijke video van het bestuur van de Co-Raad VU.

19-06-2020 | 10:36

 

“We zijn er trots op om dit jaar weer de Jan Heijlmanprijs uit te kunnen reiken. De top 3 is gebaseerd op de stemmen die jullie, de coassistenten, hebben uitgebracht. Ben jij nou benieuwd wie geëindigd zijn in de top-3's? En of jij misschien wel op een winnaar hebt gestemd? Bekijk dan snel de video op Facebook!” aldus Laura Witteveen, Evenementen functionaris bij de Co-Raad VU. 

Uitslagen per categorie

Beste KTO-locatie

 1. Gynaecologie & verloskunde OLVG
  “Zeer veilige leeromgeving en vol geduld alle uitleg, waarbij gewoon een goed deel zelfstandigheid wordt vereist; daar word je een goede arts van!”
 2. Heelkunde OLVG
 3. Interne geneeskunde Spaarne Gasthuis Hoofddorp

Beste KTO-docent

 1. Saskia Oosterbaan-Lodder (OLVG)
  “Saskia Oosterbaan vond ik een top docent; zij maakt echt je KTO! Ze deelt veel persoonlijke verhalen, is heel betrokken en geeft veel praktische tips. Je bent als coassistent helemaal klaar voor het coschap na haar onderwijs. Daarnaast is ze ook nog eens heel lief!”
 2. Isabelle van Spanje (SG Hoofddorp)
 3. Menso Nube (SG Haarlem)

Beste coschaplocatie

 1. Psychiatrie GGZinGeest
  “Veel zelfstandigheid bij een unieke patiënten populatie met goede begeleiding.”
 2. Neurologie NWZ Den Helder, Kindergeneeskunde Dijklanderziekenhuis Hoorn, Kindergeneeskunde NWZ Den Helder
 3. Psychiatrie OLVG west 

Beste specialist

 1. Dr. Van der Spek (Interne geneeskunde, NWZ)
  “Hij is super toegankelijk, neemt je mee aan de hand tijdens je eerste coschap en legt veel uit. Hij neemt daarnaast de tijd om met je te praten over je persoonlijke ontwikkeling, zelfs buiten zijn werktijd om.” 
 2. Dr. Van Herrewegen (Kindergeneeskunde, Dijklanderziekenhuis)
 3. Dr. Ter Meulen (Neurologie, OLVG)

Beste arts-assistent

 1. Niels van Kampen (Psychiatrie, OLVG)
  “Niels van Kampen laat je veel doen en geeft je veel aandacht en begeleiding; hij is een erg betrokken arts-assistent. Daarnaast is hij ook gezellig, wat belangrijk is voor een veilige leeromgeving.”
 2. Fenna Muller (Neurologie, OLVG)
 3. Jennifer Straatman (Heelkunde, VUmc)