Keuzegids Masters 2020 is uit

De Vrije Universiteit Amsterdam telt een aantal masterstudies die het bovengemiddeld goed doen. Dat blijkt uit de beoordelingen van studenten in de Keuzegids Masters 2020.

12-03-2020 | 14:51

Binnen de faculteit der Geneeskunde springen de master Cardiovascular Research en de master Epidemiologie er net als vorig jaar ver bovenuit. Beide masteropleidingen scoren ruim boven gemiddeld ten opzichte van vergelijkbare opleidingen elders.

• Epidemiologie
    Studenten zijn zeer tevreden over de master Epidemiologie. Deze opleiding wordt op alle thema’s, waaronder programma, studeerbaarheid, begeleiding en uitdagend onderwijs, boven gemiddeld beoordeeld.
  • Cardiovascular research
    Dit geldt ook voor de master Cardiovascular research, waarbij opvalt dat de studenten zeer tevreden zijn over het programma, de praktijkgerichtheid en over de faciliteiten van de opleiding.
  • Oncology
    De master Oncology doet het daarnaast zeer goed op het gebied van internationalisering.
  • Geneeskunde
    De master Geneeskunde scoort gemiddeld. Studenten zien vooral de praktijkgerichtheid en de faciliteiten van deze master als een pluspunt.

Geen zegels ‘topopleiding’
In tegenstelling tot voorafgaande jaren zijn in 2020 geen predicaten ‘topopleiding’ uitgedeeld, omdat vanwege digitale problemen uitsluitend data uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) zijn gebruikt.

Belangstelling masteropleidingen
De Vrije Universiteit Amsterdam is trots op de resultaten in de Keuzegids Masters 2020 en dankt haar masterstudenten hartelijk voor de positieve feedback. De VU Masterdag van zaterdag 7 maart jl. maakte duidelijk dat de belangstelling voor VU Masteropleidingen nog steeds toeneemt.