Medische bibliotheek weer beperkt open

Vanaf maandag 6 juli gaat de medische bibliotheek in Amsterdam UMC, locatie VUmc weer beperkt open. Masterstudenten die hun klinische stage in VUmc volgen kunnen vanaf dan weer gebruik maken van een beperkt aantal studieplekken.

03-07-2020 | 13:57

Vooralsnog zijn er maximaal 25 studieplekken beschikbaar gesteld voor masterstudenten die vanaf 29 juni gestart zijn met hun klinische stage in VUmc en binnen het ziekenhuis geen mogelijkheid hebben om rustig te kunnen werken. Daarbij geldt: vol = vol. 

Openingstijden
De voorlopige openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 16.00 uur. Let op: voor toegang tot VUmc moet je beschikken over een geldige VUmc-pas. 

Veilig studeren
Binnen Amsterdam UMC worden uiteraard gepaste maatregelen genomen volgens de richtlijnen van het RIVM, zodat je veilig gebruik kunt maken van de faciliteiten. Volg de looproute in de bieb en houd rekening met de 1,5 meter afstand, ook in de gangen van het ziekenhuis. Verder gelden de volgende spelregels: 

  • Je kunt alleen studeren, boeken lenen is niet mogelijk 
  • Kernboeken kunnen ter plekke worden geraadpleegd
  • Houd de plek niet onnodig bezet en laat het meubilair staan
  • Lounge en kluisjes zijn niet beschikbaar
  • Eten in de bibliotheekruimten is niet toegestaan
  • Maak gebruik van de aangeboden schoonmaakmiddelen

Digitale dienstverlening 
De digitale dienstverlening van de bibliotheek blijft de komende periode gewoon beschikbaar via ub.vu.nl

Studieplekken op de campus 
Voor studenten die echt niet thuis of in hun eigen omgeving kunnen studeren of tentamens kunnen afleggen, biedt de VU een beperkt aantal studieplekken aan. Meer informatie op de VUnet-pagina Thuis studeren & tentamineren. Meer informatie over de dienstverlening van de Universiteitsbibliotheek.