Studioo talks - Aflevering 5: Corona en de zelfzorg voor de jonge dokter

26-05-2021 | 15:20

Studioo talks is dé podcastserie voor en met studenten geneeskunde. Het zijn bijzondere tijden: waar studenten normaliter met honderden tegelijk in de medische faculteit koffie drinken, practica volgen, over het campusterrein lopen en in het ziekenhuis college volgen, zijn zij nu vooral thuis. Gelukkig mogen we sinds mei weer af en toe een werkgroep of een practicum volgen op de campus. Maar het houdt niet over. Studieadviseurs Marjolein Pouw en Renate Dekker zien in de praktijk waar zij tegenaan lopen. In deze vijfde aflevering spreekt Marjolein Pouw met KNO-arts en auteur van het boek ‘Zelfzorg voor de jonge dokter’ Froukje Verdam. Ook te gast zijn geneeskundestudenten Kevin Westhoeve en Sven de Bruin. Froukje is KNO-arts in het BovenIJ ziekenhuis. In december 2020 verscheen haar eerste boek ‘Zelfzorg voor de jonge dokter’. In dit boek komen thema’s aan bod als: wat is zelfzorg en hoe zorg je goed voor jezelf in de hectische wereld van de geneeskunst? Waar ga je van 'aan', waar ga je van 'uit'? En ook: hoe anders is dit in tijden van crisis? Juist nu de druk op de zorg door Corona zo enorm hoog is: hoe zorg je goed voor jezelf?

Luister hier naar de podcast. Benieuwd naar het boek van Verdam? Dan hebben wij goed nieuws: stuur een mailtje naar de studieadviseurs met je naam en huisadres. De eerste 25 reageerders krijgen het boek ‘Zelfzorg voor de jonge dokter’ gratis thuis gestuurd.

Dit is de laatste aflevering van Studioo talks. Maar niet getreurd, want na de zomer gaan wij verder. Dan niet meer over Corona, maar over heel veel andere thema’s die bij jullie spelen. Blijf het Spotify account van Amsterdam UMC volgen en kijk op Studioovu.nl.

Voor nu wensen wij jullie alvast een ontzettend fijne zomer toe met zo veel als mogelijk vrijheden als de coronapandemie ons toelaat. We horen én zien we elkaar in september weer op de campus en via Studioo talks.