Nieuws & Agenda

Prof.dr. Chris Polman benoemd tot voorzitter raad van bestuur VUmc

01-10-18

De raden van toezicht van VUmc en AMC, sinds 7 juni jl. bestuurlijk gefuseerd als Amsterdam UMC, hebben prof.dr. Chris Polman benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van VUmc. In die functie is hij tevens vicevoorzitter van de raad van bestuur van AMC. Chris Polman volgt Wouter Bos op, die per 1 oktober 2018 is benoemd tot bestuursvoorzitter van de nieuwe staatsdeelneming Invest NL.

Studenten, kies voor ouderengeneeskunde!

01-10-18

De bevolking vergrijst in hoog tempo. De gezondheidszorg heeft te maken met een toenemend percentage zeer oude mensen. Daarom zijn er meer specialisten ouderengeneeskunde nodig en is het aantal opleidingsplaatsen voor dit specialisme uitgebreid. Maar een deel van deze opleidingsplaatsen blijft onbezet. Hoe komt dit?

Masterstudente Nicky Honnef wint aanmoedingsprijs KNMG

27-09-18

Op 25 september jl. ontving Nicky Honnef, masterstudente van VUmc SMS, de aanmoedingsprijs van KNMG district Amsterdam/NoordHolland.

Zes vragen aan… jonge zorgvernieuwers Philip Croon & Veerle Smit

26-09-18

Ze studeren geneeskunde en combineren dit met het runnen van een bedrijf. Vorige week gaven masterstudenten Philip Croon, oprichter en directeur van MediMaat en Veerle Smit, oprichter en directeur van Compendium geneeskunde derdejaars geneeskundestudenten een college over onderzoek en ondernemerschap. Zes vragen aan Philip en Veerle.

Studentenraad VUmc 2018-2019

12-09-18

Dit zijn ze dan! De zeven nieuwe leden van de Studentenraad VUmc 2018-2019. Ze stellen zichzelf voor.

Geneeskundestudent Sanne Koolen behaalt met haar hockeyteam de wereldtitel

07-08-18

Sanne Koolen is geneeskundestudent bij Amsterdam UMC, locatie VUmc. Afgelopen zondag 5 augustus behaalde zij met haar hockeyteam de wereldtitel door in de finale van het WK Ierland te verslaan. De Nederlandse hockeysters zijn in Londen voor de elfde keer wereldkampioen geworden. In een eenzijdige finale werd Ierland met grote cijfers verslagen: 6-0. Van harte gefeliciteerd Sanne Koolen!

Resultaten NSE: positieve beoordelingen voor opleidingen VUmc School of Medical Sciences

18-07-18

Uit het eindcijfer van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2018 blijkt dat studenten tevreden zijn over het onderwijs aan de geneeskundefaculteit. Alle opleidingen (bachelor en masters) van VUmc School of Medical Sciences worden met een 4 of hoger (schaal 1 t/m 5) beoordeeld.

Drie vragen aan Myron Best over de Lindau Nobelprijs Ontmoetingsdagen

09-07-18

Geneeskundestudent en onderzoeker van het Hersentumorcentrum Amsterdam Myron Best heeft op uitnodiging van de KNAW eind juni de Lindau Nobelprijs Ontmoetingsdagen bijgewoond.

Blog: Nobody, but us (1)

02-07-18

Ik wist dat ze theoretisch gezien nooit langer zou worden dan mijn anderhalve meter, maar toch zag ik haar groeien.

Geneeskundestudent Pomme Poppelaars wint EULAR-abstract award

28-06-18

Derdejaars geneeskundestudent Pomme Poppelaars heeft de abstract award in clinical science voor het abstract 'Mortality of the COBRA early rheumatoid arthritis trial cohort after 23 years follow up' gewonnen.

Meer ouderen, meer pillen, meer problemen: tijd voor beter onderwijs in goed geneesmiddelengebruik

21-06-18

Het veilig en verantwoord medicijnen voorschrijven is vaak een uitdaging. De goede keuze maken kan complex zijn.

Honoursstudenten sluiten Honours Programme af met symposium

13-06-18

Gisteren sloten 27 derdejaars geneeskundestudenten hun Honours Programme op feestelijke wijze af tijdens het Eindsymposium HP16. De afgelopen twee jaar gingen zij aan de slag als onderzoeker, volgden masterclasses en oefenden met debatteren en opiniestukken schrijven.

AMC en VUmc gaan samen verder als Amsterdam UMC

08-06-18

7 juni 2018 - Het Academisch Medisch Centrum (AMC) en VU medisch centrum (VUmc) zijn vandaag bestuurlijk gefuseerd. De voorzitters van de beide Raden van Bestuur zetten daarvoor vanmiddag hun handtekening. Dat gebeurde in de binnenstad, op een historische plek voor de Amsterdamse geneeskunde: het 17e-eeuwse anatomisch theater in De Waag.

Geneeskundestudent en Ajacied Inessa Kaagman naar Everton

07-06-18

Inessa Kaagman is geneeskundestudent bij VUmc School of Medical Sciences. Binnenkort krijgt ze haar bachelordiploma. Het is sowieso een goeie maand voor haar, want Inessa won afgelopen weekend met haar Ajax vrouwen voetbalteam.