Nieuws & Agenda

Geneeskundestudent Sanne Koolen behaalt met haar hockeyteam de wereldtitel

07-08-18

Sanne Koolen is geneeskundestudent bij Amsterdam UMC, locatie VUmc. Afgelopen zondag 5 augustus behaalde zij met haar hockeyteam de wereldtitel door in de finale van het WK Ierland te verslaan. De Nederlandse hockeysters zijn in Londen voor de elfde keer wereldkampioen geworden. In een eenzijdige finale werd Ierland met grote cijfers verslagen: 6-0. Van harte gefeliciteerd Sanne Koolen!

Resultaten NSE: positieve beoordelingen voor opleidingen VUmc School of Medical Sciences

18-07-18

Uit het eindcijfer van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2018 blijkt dat studenten tevreden zijn over het onderwijs aan de geneeskundefaculteit. Alle opleidingen (bachelor en masters) van VUmc School of Medical Sciences worden met een 4 of hoger (schaal 1 t/m 5) beoordeeld.

Maak kans op de Jong Talent Aanmoedigingsprijs

11-07-18

Heb jij in studiejaar 2016/2017 of 2017/2018 je eerste bachelor jaar geneeskunde voltooid? En heb je daarnaast een extra inspanning verricht binnen de brede geneeskunde, met een relevante bijdrage aan een maatschappelijk thema? Dan kun je misschien wel de Jong Talent Aanmoedigingsprijs winnen van 500 euro en veel eer!

Drie vragen aan Myron Best over de Lindau Nobelprijs Ontmoetingsdagen

09-07-18

Geneeskundestudent en onderzoeker van het Hersentumorcentrum Amsterdam Myron Best heeft op uitnodiging van de KNAW eind juni de Lindau Nobelprijs Ontmoetingsdagen bijgewoond.

Blog: Nobody, but us (1)

02-07-18

Ik wist dat ze theoretisch gezien nooit langer zou worden dan mijn anderhalve meter, maar toch zag ik haar groeien.

Geneeskundestudent Pomme Poppelaars wint EULAR-abstract award

28-06-18

Derdejaars geneeskundestudent Pomme Poppelaars heeft de abstract award in clinical science voor het abstract 'Mortality of the COBRA early rheumatoid arthritis trial cohort after 23 years follow up' gewonnen.

Meer ouderen, meer pillen, meer problemen: tijd voor beter onderwijs in goed geneesmiddelengebruik

21-06-18

Het veilig en verantwoord medicijnen voorschrijven is vaak een uitdaging. De goede keuze maken kan complex zijn.

Honoursstudenten sluiten Honours Programme af met symposium

13-06-18

Gisteren sloten 27 derdejaars geneeskundestudenten hun Honours Programme op feestelijke wijze af tijdens het Eindsymposium HP16. De afgelopen twee jaar gingen zij aan de slag als onderzoeker, volgden masterclasses en oefenden met debatteren en opiniestukken schrijven.

AMC en VUmc gaan samen verder als Amsterdam UMC

08-06-18

7 juni 2018 - Het Academisch Medisch Centrum (AMC) en VU medisch centrum (VUmc) zijn vandaag bestuurlijk gefuseerd. De voorzitters van de beide Raden van Bestuur zetten daarvoor vanmiddag hun handtekening. Dat gebeurde in de binnenstad, op een historische plek voor de Amsterdamse geneeskunde: het 17e-eeuwse anatomisch theater in De Waag.

Geneeskundestudent en Ajacied Inessa Kaagman naar Everton

07-06-18

Inessa Kaagman is geneeskundestudent bij VUmc School of Medical Sciences. Binnenkort krijgt ze haar bachelordiploma. Het is sowieso een goeie maand voor haar, want Inessa won afgelopen weekend met haar Ajax vrouwen voetbalteam.

Meld je aan voor de MedTech Innovation Challenge

05-06-18

Ben je geneeskundestudent en heb je interesse in medisch technologische innovatie?

VUmc student Tommy van Solinge ontvangt Professor Chris Gips Studentenprijs

04-06-18

Vorige week ontving VUmc student Tommy van Solinge de jaarlijkse prijs voor 'meest getalenteerde geneeskundestudent' in het Academiegebouw in Leiden.

Voor een dag student

31-05-18

Woensdag 30 mei verruilden ruim 180 middelbare scholieren de zomerse warmte voor de collegebanken van de Amstelzaal.

Maak kennis met Zar, onze nieuwe blogger!

23-05-18

Zar volgt de master geneeskunde bij VUmc School of Medical Sciences en start over enkele weken met haar coschappen. Benieuwd naar haar ervaringen? Volg hier haar blogs.

How to publish a world-class paper in Science and Medicine

14-05-18

In dit UB-seminar op 17 mei geven een uitgever en ervaren wetenschappers tips.