Nieuws & Agenda

Witte Jas Ceremonie van 17 oktober

25-09-20

De MFVU en de opleiding hebben vandaag overlegd over de organisatie van de WJC van 17 oktober.

Ik beloof…

24-09-20

De afgelopen weken hebben we met een aantal van jullie contact gehad over de ingetogen uitreiking van het artsdiploma bij de Faculteit der Geneeskunde VU Amsterdam.

Uitrol nieuwe naam Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit Amsterdam

21-09-20

Afgelopen maanden is een start gemaakt met het gefaseerd wijzigen van de naam VUmc School of Medical Sciences naar Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit Amsterdam.

Bijbaan in de covidzorg?

25-08-20

Amsterdam UMC treft voorbereidingen voor een mogelijke tweede golf. Je kunt je nu aanmelden als je in de covidzorg ingezet kunt en wil worden, als dat nodig is.

Start geneeskundestudie met corona escape room

24-08-20

27 augustus starten 400 kersverse studenten met hun studie geneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde VU. Een bijzondere start; de introductie zal grotendeels online plaatsvinden. Om de campus toch te leren kennen krijgen ze een virtuele rondleiding mét escape room.

Succesvol online symposium 'Duurzaamheid in de Zorg'

14-08-20

De masteropleiding geneeskunde VU biedt sinds vele jaren symposia aan in alle masterjaren als onderdeel van het curriculum.

Achter de schermen van… Susanne van der Velde, oncologisch chirurg en begeleider van coassistenten

05-08-20

Susanne van der Velde is oncologisch chirurg bij de afdeling heelkunde van Amsterdam UMC, locatie VUmc en begeleider van coassistenten.

Coronavirus - informatie en meest gestelde vragen (update 22 september)

10-07-20

De uitbraak van het coronavirus heeft ook in Amsterdam UMC geleid tot extra maatregelen. Hieronder vind je meer informatie over de maatregelen als je onderwijs volgt aan de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Hou ook vooral je VU-mail in de gaten.

Medische bibliotheek weer beperkt open

03-07-20

Vanaf maandag 6 juli gaat de medische bibliotheek in Amsterdam UMC, locatie VUmc weer beperkt open. Masterstudenten die hun klinische stage in VUmc volgen kunnen vanaf dan weer gebruik maken van een beperkt aantal studieplekken.

2 juli 2020: Hepatitis B-vaccinatie

19-06-20

Team Gezond Werken van Amsterdam UMC heeft de uitnodiging voor de derde Hepatitis B vaccinatie naar je vu-mail gestuurd. Ben je al drie keer gevaccineerd, dan ontvang je geen uitnodiging voor deze ronde.

25e Jan Heijlmanprijs online uitgereikt

19-06-20

Deze week werden coschapbegeleiders in het zonnetje gezet met de uitreiking van de Jan Heijlmanprijs voor beste KTO-docent, beste KTO-locatie, beste coschaplocatie, beste specialist en beste arts-assistent. De winnaars kregen een persoonlijke video van het bestuur van de Co-Raad VU.

Coassistenten aan de slag

12-06-20

Onze coassistenten gaan eind juni weer aan de slag. Ze starten op 29 juni. Coassistenten met vragen over de opstart konden deze stellen tijdens een online vraag-maar-raak-sessie op donderdag 11 juni. Studenten ontvingen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.

Better prepared - Online programma

11-06-20

De overstap naar de universiteit is leuk maar ook spannend. Zeker als je ouders niet hebben gestudeerd aan een (Nederlandse) universiteit. Je bent super gemotiveerd om het beste uit jezelf en je studie te gaan halen, in een hele nieuwe fase in je leven. Dan is een goede voorbereiding belangrijk. Want wat komt er allemaal kijken bij het studeren aan een universiteit?

“Niets is meer zoals het was. En toch is het precies hetzelfde”

05-06-20

Donderdagmiddag 4 juni, 13 uur. Langzaamaan druppelen studenten binnen van het Honours Programma Geneeskunde – een programma speciaal voor geneeskundestudenten die hun horizon willen verbreden en geïnteresseerd zijn in wetenschappelijk onderzoek. Net alsof ze met elkaar in een collegezaal samenkomen. Elk jaar organiseren studenten zelf een eindsymposium in Amsterdam UMC, locatie VUmc. Ook dit jaar, alleen nu een beetje anders: online met Zoom. Hosts van deze sessie zijn Sanne Vrijlandt en Yentl Rooker.

4 juni: live operatie voor coassistenten

03-06-20

Wil jij live meekijken met een totale thyreoidectomie? Op donderdag 4 juni van 17.00-18.30 uur kan je via een livestream meekijken en online vragen stellen.