Veelgestelde vragen

Voldoe ik met mijn vooropleiding aan de toelatingseisen?

Met een vwo-diploma met het juiste vakkenpakket voldoe je aan de toelatingseisen. Heb je een andere vooropleiding, kijk dan op de website van de VU of neem contact op met de Studentenbalie van de VU (via studentenbalie@vu.nl) voor meer informatie over je toelaatbaarheid.

Ik doe nu de vavo, onder welke track val ik dan?

Als je na je havo of na het niet behalen van je vwo diploma de vavo bent gaan doen en je doet minimaal 8 vakken in één jaar, mag je meedoen aan Track A.

Als je na je havo of na het niet behalen van je vwo diploma de vavo bent gaan doen en je doet minder dan 8 vakken in één jaar, val je onder Track B. Wel geldt hiervoor dat je uiterlijk 15 juli 2017 alle deficiënties moet hebben weggewerkt. Is dit niet het geval, dan ben je niet toelaatbaar tot de opleiding en kun je voor studiejaar 2017-2018 helaas niet langer meedoen aan de selectie.

Kan ik, nadat ik ben geselecteerd voor de opleiding geneeskunde, aanspraak maken op de topsportregeling van de Vrije Universiteit?

Een student die een bijzondere prestatie verricht op het gebied van sport of cultuur dient een verzoek tot erkenning van zijn bijzondere status in bij het secretariaat van de Centrale Commissie Faciliteitenregeling. Dit kan de student doen vanaf het moment dat hij of zij de opleidingsplaats heeft verzilverd voor de studie geneeskunde. De commissie toetst vervolgens of student voldoet aan de voorwaarden. Kijk voor informatie over de topprestatieregelingen op de website van de VU.

Ik woon in het Caribisch deel van het Koninkrijk, hoe kan ik deelnemen aan de selectie?

Met de afschaffing van de loting vervallen ook de ministersplaatsen. Als je op Bonaire, Sint Eustasius, Saba, Aruba, Curaçao of Sint Maarten woont doorloop je dezelfde selectieprocedure als andere kandidaten en doe je mee aan Track A of Track B. Wel is er de mogelijkheid om aan ronde 2 deel te nemen vanaf je eigen locatie.

Kom je uit Bonaire, Sint Eustasius, Saba, Aruba, Curaçao of Sint Maarten? Stuur dan een mailtje naar selectie@vumc.nl.

Ik heb een gemiddeld eindcijfer van een 8 of hoger gehaald op het vwo, word ik nu direct geplaatst?

Bij de selectie voor het studiejaar 2017-2018 word je niet meer direct geplaatst wanneer je gemiddeld een 8 of hoger staat. Wel wordt er in de eerste ronde van de selectie gekeken naar je ervaringen en ook naar je cijfers die je behaald hebt op het vwo. Hoe hoger je cijfers, hoe meer kans je maakt om geselecteerd te worden voor de tweede ronde van de selectie.

Mijn vraag staat er niet bij

Als je op de website geen antwoord op je vraag kunt vinden, dan kun je contact met ons opnemen via geneeskundestuderen@vumc.nl.