Informatie voor kandidaten 2019-2020

Op deze pagina informeren we de kandidaten die deelnemen aan de selectie voor studiejaar 2019-2020 over de procedure, waar relevant. 

-    Kandidaten uit Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao, Sint Maarten of Suriname kunnen vanaf eigen locatie meedoen aan de selectieprocedure.
Stuur na je aanmelding in studielink een mail naar selectie@vumc.nl om aan te geven dat je gebruik wilt maken van deze mogelijkheid.
-    Vanaf 2 januari kan je ons bereiken op het telefonisch spreekuur. Deze is elke woensdag van 12.00-14.00 uur. 
Wil je je hiervoor aanmelden stuur dan een mail naar selectie@vumc.nl. Wij controleren dan of je vraag echt alleen telefonisch te beantwoorden is en je ontvangt een tijdstip en telefoonnummer waarop je kan bellen.

- Er worden door diverse commerciële bureaus cursussen aangeboden om je voor te bereiden voor de selectie geneeskunde bij VUmc. Deze bureaus zijn niet verbonden aan VUmc en hebben geen informatie over onze selectieprocedure. De beste manier om je voor te bereiden op de selectie van VUmc is om goed alle informatie op deze website en in het online magazine te lezen. Ook is er twee keer per jaar een voorlichtingsdag waar informatie over de selectie wordt gegeven, de eerstvolgende is op zaterdag 9 februari 2019.

- 17-1-2019: Het informatiepakket voor ronde 1 is rond 14:00 uur per email verstuurd vanaf selectie@vumc.nl naar alle kandidaten die in studielink aangemeld stonden, naar het emailadres dat bij ons via studielink bekend is. De online inschrijfformulieren voor track A en B zijn inmiddels ook online. Veel succes bij het invullen!

- 30-1-2019: Sommige mensen melden problemen bij het uploaden van hun webformulier. Hierbij oplossingen die kunnen werken:

  • Reduceer de bestandsgrootte van de PDF bijlages.
  • Scan in met documentkwaliteit in plaats van op fotokwaliteit, of gebruik een programma (via google vind je genoeg opties) om een PDF qua bestandsgrootte te comprimeren. 
  • Switchen naar een andere browser om je formulier definitief te submitten kan helpen bij sommige foutmeldingen. Bij apple gebruikers lijkt safari soms beter te werken dan chrome.
  • Let op dat je voor het printen of opslaan naar PDF van het webformulier zorgt dat alle tekstvakjes worden uitgerekt zodat alle tekst leesbaar is voor ons scoreteam. 
  • In sommige gevallen krijgen kandidaten de melding dat zij “zoals behaald op” nog moeten invullen bij vakken die zij niet gevolgd hebben. Je kunt dan het beste een van de opties aanvinken bij “zoals behaald op”. Dit zorgt dat je alsnog kan submitten. In combinatie met jouw geüploade cijferlijst kunnen we je dossier dan toch correct beoordelen.

- 22-2-2019: De uitslag over ronde 1 van de selectieprocedure is in de loop van de dag en avond verzonden aan alle kandidaten. 

- 22-2-2019: De link naar het informatiepakket voor ronde 2 is verzonden aan de kandidaten die deel mogen nemen aan ronde 2. Veel plezier en succes met de voorbereiding en tot ziens in maart!
 
-06-3-2019: De link naar de video-opnames van de colleges is verzonden aan de kandidaten die deelnemen aan ronde 2. Heb je geen mail van ons ontvangen? Neem dan contact op via selectie@vumc.nl.
                    Heel veel succes met de verdere voorbereiding en tot 16 maart!

-16-4-2019: Vandaag is de toelichting bij het rankingnummer in Studielink verstuurd aan alle kandidaten die deelnamen aan de tweede ronde.