Selectieprocedure - Track A

Ronde 1

Wat ga je doen?
De eerste ronde van onze selectieprocedure draait om je ervaring, inzet, betrokkenheid, doorzettingsvermogen en schoolprestaties. Op je inschrijfformulier geef je aan welke bijzondere prestaties je geleverd hebt en hoe je overgangsrapport van 5 naar 6 vwo was. Bij dit formulier voeg je zoveel mogelijk schriftelijke bewijzen, zoals getuigschriften en referenties van alles wat je ingevuld hebt.

Hoe beoordelen we je cv?
We kijken bij de selectie naar alle activiteiten die je de afgelopen drie jaar gedaan hebt, waaruit je inzet en betrokkenheid blijkt. Maar we kijken verder dan je activiteiten alleen, ook je schoolresultaten tellen mee. Hoe hoger je cijfers, hoe meer kans je maakt om geselecteerd te worden. Zijn je cijfers niet zo hoog, dan is het belangrijk dat je een grotere inzet laat zien bij overige activiteiten. Dit omdat je op alle onderdelen punten kan scoren. Deed je dus een activiteit én had je goede cijfers, dan maak je extra veel kans.

Hoeveel kandidaten gaan er door?
Per onderdeel krijg je punten. Bij het geven van die punten letten we op je schoolprestaties, hoeveel tijd je aan de activiteiten besteed hebt, de zwaarte van je activiteiten, wat je inzet was en wanneer je het gedaan hebt. De best scorende kandidaten nodigen we uit voor de tweede ronde. Dat zijn er maximaal 350.

Ronde 2

Wat ga je doen?
In de tweede ronde komen alle kandidaten die door zijn naar VUmc om college te volgen en toetsen te maken. Daarmee kijken we welke studievaardigheden je hebt. We testen bijvoorbeeld hoe goed je je kennis van de vakken van het profiel natuur & gezondheid toe kunt passen. Ook kijken we hoe gemakkelijk je nieuwe informatie verzamelt en verwerkt. Dat doen we door zelfstudiemateriaal en college te geven over een onderwerp uit de studie. Het zelfstudiemateriaal sturen we je van tevoren toe.

Hoe wordt de uitslag bepaald?
De resultaten die je behaalt tijdens de eerste en de tweede ronde bepalen je positie op de ranglijst. Je positie op de ranglijst bepaalt je kans op plaatsing.

Hoeveel kandidaten gaan er door?
Op de ranglijst worden 245 plaatsen gereserveerd voor kandidaten uit Track A.