Waarom VU?

Vanaf dag één al contact met patiënten

De eerste dag van je studie begint met een patiëntcollege. Tijdens zo'n college stelt de docent vragen aan een patiënt om uit te vinden wat er met hem of haar aan de hand is. Precies zoals jij het later als arts ook gaat doen.

Veel praktijk in de opleiding

Natuurlijk kun je niet wachten om te zien hoe het er echt aan toe gaat in het ziekenhuis. Daarom loop je bij ons in het eerste jaar een praktijkstage in de zorg. In het tweede jaar loop je stage bij een huisarts. Tijdens je masteropleiding ben je dagelijks in het ziekenhuis te vinden voor coschappen.

Veel mogelijkheden voor buitenlandse stages

Een stage in het buitenland leert je omgaan met andere culturen, werken met beperkte middelen en laat je zien hoe gezondheidszorg in andere landen een heel andere betekenis kan hebben. Door mee te werken in het buitenland, word je ook in Nederland een betere arts. Daarom biedt Faculteit der Geneeskunde VU iedere geneeskundestudent de mogelijkheid om een stage in het buitenland te lopen.

Simulatieonderwijs

In de masteropleiding ga je coschappen lopen. Om je goed voor te bereiden train je de vaardigheden die je op dat moment nodig hebt. Dat doe je in ons klinisch trainingscentrum waar speciaal getrainde docenten, simulatiepatiënten en de nieuwste materialen en apparatuur voor je klaar staan.

Voor iedereen persoonlijke aandacht

Als geneeskundestudent krijg je bij ons veel persoonlijke aandacht. Dat komt omdat we werken met kleine groepen. Bovendien heeft elke student een mentor. Daarnaast staan de docenten en de medewerkers van de studentenbalie ook altijd voor je klaar. Heb je behoefte aan extra begeleiding? Dan zijn er studieadviseurs om je verder te helpen.

Het nieuwe leren

Leren uit alleen maar boeken is achterhaald. Dat weten wij ook. Daarom kun je bij ons op vele verschillende manieren aan je informatie komen. Via e-learning bijvoorbeeld. Studenten ontwikkelden samen met docenten een grote interactieve leeromgeving voor op bijvoorbeeld je iPad.

Geneeskundestudenten denken mee

Binnen de opleiding geneeskunde is jouw inbreng van groot belang. Vrijwel alle nieuwe initiatieven binnen het curriculum worden samen met studenten ontwikkeld. Een voorbeeld is Studioo, een online platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde VU. Je kunt deelnemen aan commissies, besturen en medische onderwijscongressen. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en beoordeling van het onderwijs. 

Bij geneeskunde zijn er veel organisaties die voor jouw belangen opkomen, zoals de studentenraad en de studentassessor. Zij houden de kwaliteit van toetsen en het onderwijs in de gaten.

De faculteitsvereniging is gezellig en actief

De Medische Faculteitsvereniging VUmc (MFVU) zorgt voor boeken en medische instrumenten, organiseert lezingen, symposia, excursies, feesten, sporttoernooien, een gala en een wekelijkse borrel. Ook brengt de MFVU elk jaar een almanak uit met alle adressen en foto's van studenten. Ook geven ze vijfmaal per jaar het faculteitsblad InVUus & Co uit.

Aan bovenstaande beschrijving kunnen geen rechten worden ontleend. De vorm en opzet van het onderwijs en de stagemogelijkheden zijn afhankelijk van nieuwe ontwikkelingen rondom Covid-19 of andere calamiteiten.