De kosten

Het eerste jaar

LET OP: De informatie op deze website is niet meer actueel. Ga voor de juiste informatie naar de nieuwe websites van de Vrije Universiteit Amsterdam: het Zij-Instroomprogramma Geneeskunde (Zigma) en het Tandarts Zij-Instroomprogramma Geneeskunde.

Het eerste jaar van Zigma is een premasterjaar waarin we je in één jaar klaarstomen voor de masteropleiding Zij-instroomprogramma Geneeskunde. Tijdens dit premasterjaar wordt je ingeschreven als premasterstudent aan de VU. Dat betekent dat je een bedrag gelijk aan het wettelijk collegegeld betaalt en recht hebt op gebruikmaking van het studentenleenstelsel en de bijbehorende studenten OV-producten. Voor 2020-2021 is het collegegeld €2.143,-. Daarnaast moet je rekening houden met extra kosten voor studieboeken en materialen. Die kosten ongeveer €2.000,-.

De masteropleiding

Voor de masteropleiding geneeskunde betaal je ook jaarlijks collegegeld. In studiejaar 2020-2021 is dat €2.143,-.

Instellingscollegegeld

Heb je al een masteropleiding in het domein gezondheidszorg (volgens het CROHO register) afgerond voor je aan je masteropleiding geneeskunde begint? Dan moet je waarschijnlijk instellingscollegegeld betalen. Het instellingscollegegeld is per september 2020 aan de Vrije Universiteit voor geneeskunde €22.042,00 per collegejaar. Op de website van DUO (of in het CROHO register) kun je zien of jouw opleiding in het domein gezondheidszorg valt. Daar kun je ook meer informatie vinden over het instellingscollegegeld.

Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. 

(9 juni 2020)