Zij-instroomprogramma Geneeskunde VU (Zigma)

LET OP: De informatie op deze website is niet meer actueel. Ga voor de juiste informatie naar de nieuwe websites van de Vrije Universiteit Amsterdam: het Zij-Instroomprogramma Geneeskunde (Zigma) en het Tandarts Zij-Instroomprogramma Geneeskunde.

English information about the graduate entry program in medicine

Ben je een talentvolle student met interesse in en ervaring met wetenschappelijk onderzoek? Misschien kun jij dan wel deelnemen aan het vierjarige Zij-instroomprogramma Geneeskunde van de faculteit geneeskunde van de Vrije Universiteit.  

Het programma draagt ook de naam “Zigma”. Deze afkorting staat voor Zij-Instroomprogramma Geneeskunde Master Amsterdam. “Zigma” is daarbij ook een knipoog naar “sigma”, met de betekenis van som of verbinding, duidend op het doel van het programma om studenten op te leiden tot arts-onderzoekers die de verbinding maken tussen de geneeskunde en de wetenschap.

De faculteit geneeskunde leidt met dit programma talentvolle studenten op tot arts met een research profiel. Het traject is speciaal ontwikkeld voor studenten met een ander bachelordiploma dan geneeskunde, die arts willen worden en zich willen profileren als wetenschappelijk onderzoeker. Studenten die dat willen en de capaciteiten daartoe bezitten, worden gestimuleerd om deel te nemen aan een MD/PhD programma.

(9 juni 2020)

Lees de brochure van Zigma 2021-2022
Taal
Nederlands
Duur
4 jaar: 1 premasterjaar en aansluitend 3 jaar Master
Aanmelden voor
Tot en met 15 januari 2021 via het online formulier op deze website
Startdatum
Half augustus 2021
Vorm
Voltijd
Interessegebied
Gezondheid en Beweging