Waarom bij de faculteit geneeskunde van de VU?

LET OP: De informatie op deze website is niet meer actueel. Ga voor de juiste informatie naar de nieuwe websites van de Vrije Universiteit Amsterdam: het Zij-Instroomprogramma Geneeskunde (Zigma) en het Tandarts Zij-Instroomprogramma Geneeskunde.

De VU en AmsterdamUMC vinden onderzoek belangrijk. Uit de CWTS-analyses* van de afgelopen jaren blijkt dat AmsterdamUMC behoort tot de top van de universitair medische centra in Nederland wat betreft de kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoek. Bovendien komen de resultaten van alle onderzoekinstituten van AmsterdamUMC kwalitatief ruim boven het wereldgemiddelde uit. De VU wil daarnaast graag studenten die voor een andere bacheloropleiding gekozen hebben de mogelijkheid bieden ook opgeleid te worden tot basisarts met focus op wetenschappelijk onderzoek. Uit de Nationale Studenten Enquete blijkt bovendien dat zowel de bachelor als de masteropleiding geneeskunde van de VU zeer goed gewaardeerd worden door studenten (uitslagen NSE 2019 en 2020).

Het Zij-instroomprogramma Geneeskunde van de VU is er voor talentvolle studenten die zich in de toekomst niet alleen willen inzetten als arts, maar die ook een carrière in het wetenschappelijk onderzoek ambiëren.

*CWTS (Centrum voor Wetenschaps- Technologie Studies) is een onderzoeksgroep van de Universiteit Leiden die kwantitatief empirisch onderzoek van wetenschap en technologie verricht. De CWTS-analyse is een omvangrijke kwantitatieve studie naar wetenschappelijke prestaties van Nederlandse universiteiten en Nederlandse onderzoekers. Die onderzoeksprestaties worden afgemeten aan de mate waarin men zichtbaar is in de wetenschappelijke invloed uitoefent op de internationale onderzoekswereld.