Studievertraging

Studieproblemen leiden vaak tot vertraging. Studievertraging kan komen door een verkeerde studie, persoonlijke omstandigheden, twijfel over de studie die leidt tot uitstel,etc.

Ziekte of bijzondere omstandigheden
Als je studievertraging oploopt wegens ziekte of bijzondere omstandigheden en je zit nog in de prestatiebeursperiode van de studiefinanciering, neem dan binnen drie maanden contact op met Mariken Blom, een van de studentendecanen. Door het melden van de vertragende omstandigheid bij een studentendecaan, kun je in aanmerking komen voor financiële ondersteuning. Melding van de vertraging kan niet bij een andere functionaris dan een studentendecaan. Lees ook de andere voorwaarden in de regeling goed door.

Neem ook als de vertraging langer dan drie maanden speelt of wanneer je geen studiefinanciering (meer) ontvangt contact op met de decanen. Soms zijn er andere mogelijkheden waar je gebruik van kunt maken.

De decanen hebben een onafhankelijke positie; je kunt met hen strikt vertrouwelijk elk onderwerp bespreken. Je kunt bij hen terecht om te bespreken hoe je de studievertraging kunt beperken en eventuele andere problemen oplost.  

Topprestatiestudenten
Voor talentvolle studenten en voor studenten die lid zijn van de USR of van een FSR, bestaat naast de bovengenoemde financiële regelingen ook een faciliteitenregeling.
Bekijk de criteria op de website van de Vrije Universiteit of je hiervoor in aanmerking komt.

Vragen over collegegeld/instellingsgeld of over langstuderen?

  • Heb jij een vraag met betrekking tot het collegegeld en/of instellingsgeld? Klik hier voor meer informatie.


 

empty